Isabelle Faust (Viool), Jean-Guihen Queyras (Cello) & Alexander Melnikov (Piano)

klassiek
di19.04.16

BEETJE PIPS? MUZIEK ALS ELIXIR.

De memorabele muzikanten Isabelle Faust, Jean-Guihen Queyras en Alexander Melnikov zijn graag geziene gasten in de Handelsbeurs. In hun vaardige handen vertoeven twee centrale werken van het romantische repertoire.

Naast Schumann en Schubert ook werk van de meest poëtische der hedendaagse componisten: Salvatore Sciarrino. En dat kan alleen maar vonken geven.

Ondanks haar grootschalige karakter baadt het eerste pianotrio van Schubert in intimiteit. Hoewel het geschreven is in zijn laatste levensjaar, is het een levendige en wervelende reis. Een dwingend bewijs van de vitale kracht van muziek indonkere tijden.

Schumann nam een stevige slok van dit levenselixir en liet zich inspireren. Hij liet sombere kwetsbaarheid afwisselen met vluchtige vrolijkheid, uitmondend in een energieke, haast triomfantelijke finale. Ook zijn eerste trio voor piano, cello en viool was een schot in de roos.

Dynamisch en vitaal, dat klinkt verbazend modern in de oren. Dat moet ook de Italiaanse componist Sciarrino gedacht hebben. In zijn eigentijdse pianotrio ontstaat muziek op het grensgebied van de stilte. Cello en viool gaan met etherische boventonen in dialoog en brutale pianoclusters breken in.

Luisterplezier in zijn meest pure vorm.


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?