Irish Night

pop / rock / song
ma10.10.05

Onder de noemer A Woman’s Heart – naar analogie met de populaire verzamelcd’s van vrouwelijke Ierse artiesten – verenigen we drie van de beste zangeressen die Ierland vandaag rijk is: Mary Coughlan, Frances Black en Sharon Shannon.

Mary Coughlan

Mary Coughlan staat sinds haar debuut Tired and Emotional uit 1985 op de Ierse muziekmap. Zelden was een debuut zo succesvol. De afgelopen tien jaar groeide Mary gestaag uit tot een grote ster, zowel in haar thuisland, als in de rest van Europa en over de grote plas. Haar tribute album tot Billie Holliday is een andere mijlpaal in haar carrière.

Frances Black

Frances Black werd zowel in 1995 als in 1997 door de Irish Record Industry Awards bekroond tot Ierlands beste vrouwelijke zangeres. Net zoals haar beroemde zus Mary Black, heeft Frances enkele opmerkelijke cd’s uitgebracht met zowel eigen nummers als covers. Haar kenmerkende stemgeluid, storytelling, veelzijdige repertoire en haar interactie met het publiek maken haar zowel in eigen land als ver daarbuiten tot een graag geziene gaste op de podia. Vanavond zien wij haar graag het Handelsbeurspodium betreden.

Sharon Shannon

Als derde treedt Sharon Shannon vanavond aan. De zangeres behoort tot de meest avontuurlijke Ierse artiesten van haar generatie. Shannon zat er nooit om verlegen om op een veelal humoristische manier haar accordeon- en vedelspel te mixen met een scala aan verschillende muziekstijlen. Na samen te werken met o.a. accordeonspeelster Karen Tweed, de traditionele groep Arcady en de onvolprezen The Waterboys, startte Sharon in 1990 met haar solocarrière. Met de hulp van Hothouse Flowers lid Liam O’Maonlai en U2 bassist Adam Clayton bracht ze haar debuut ‘Sharon Shannon’ uit. Anno 2005, vijftien jaar, twee Irish Awards en vijf succesvolle platen verder, is ze uitgegroeid tot een grote ster die schittert ver buiten haar thuisland.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?