Inwolves (LP-release) / The Germans 'Got Talent'

pop / rock / song
za26.03.16

INWOLVES (LP-RELEASE)

Er zijn zij die bevestigen en zij die blijven confronteren en veranderen. Karen Willems behoort duidelijk tot die laatste categorie. Met Involves zet ze de belofte van Air + (2014) verder in een volgende fase. Muziek die geschikt is voor donkere en wanhopige tijden.

Willems ken je als (ex-)drumster bij o.m. Yuko, Zita Swoon Group, Cycle met Dirk Serries en allerhande uiteenlopende projecten. Samen met Jürgen De Blonde (synths) en Ward Dupan (gitaar) bouwt ze aan Inwolves, met een gewonnen intensiteit die op de vorige release nog onder het oppervlak bleef.

Geworteld in de kosmische Musik van de jaren zeventig, maar ook verwant aan hedendaagse recyclage van analoge elektronica en dynamische sound-painting, verblijft hun muziek in een universum dat even onheilspellend als opwindend klinkt. Licht en duisternis, ritme en textuur, en stilte en beweging komen samen.

De suiteachtige samenhang van het compacte album versterkt Willems’ moedige visie. Die blijft trouw aan de voortdurend transformerende natuur en het organisch verweven van ideeën, maar garandeert nu ook een vloeiende beweging tussen semi-industriële chaos, filmische vergezichten en intimiteit. Inwolves is de volgende stap in een wereld met eindeloze mogelijkheden.

THE GERMANS 'GOT TALENT'

The Germans staan garant voor stevige experimentele pop en noise. Na 11 jaar vol festivals en vier bejubelde langspelers is het eens tijd voor wat anders: een uitbundige show waar ze zich in hun psychedelisch grillige sound laten bijstaan door een aantal knallende gasten. Onder hen danser Pieter Ampe die er helemaal voor gaat.

In 2004 strandden de vijf Gentenaars in de halve finale van de Humo's Rock Rally. Vier jaar later gooiden ze hoge ogen met hun eerste langspeler Elf Shot Lame Witch. Daarna volgden Grote Meneren/Straffe madammen, die uitkwam in 2009 en de 'iets meer toegankelijke' Mother Sings In Front Of The House (2014). Vorig jaar vulden ze dat rijtje aan nog aan met Are Animals Different. Live is improvisatie is bij deze onconventionele rakkers nooit ver weg. Dwars, eigenzinnig en altijd goed voor een heuse trip!

Uit het verslag van Eurosonic in Groningen:
"Toppunt van de show is die danser, die opeens uit publiek komt met z’n rode Gaslamp Killer meets Catweazel kop, z’n retro graffitikleurige schoenen en broek. Roodbaard werpt pruik en shirt af en houdt alleen een latex broek over, daaronder een net panty. (...) een bizarre kraut/psych-trip. Heel prettig."


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?