Into the dark: 'Now I lay me down'

klassiek
do29.09.16

SESAM, OPEN U

Leg je neer in een bed van gras. Het licht dooft, het is pikdonker. Er stijgt muziek van Bach op, gevolgd door Barber, Britten en Crumb. Klassiek werk vermengt zich met eigentijdse klanken.

Je waant je in een droomwereld die je steeds anders omringt. Zet je gehoor op scherp en laat je verrassen.

ZINTUIGEN OP SCHERP

Muziek is kunst om naar te luisteren. Toch sturen ook visuele stimuli de luisterervaring: welke instrumenten hoor je, wie staat er op het punt in te zetten, wat is de onderlinge verhouding van de musici, hoe zitten ze erbij? Bovendien raakt het oog snel afgeleid door de nabijheid van andere bezoekers.

INTO THE DARK

Daarom speelt het Duitse Solistenensemble Kaleidoskop in het donker. Dat doen ze sinds 2011, samen met het gezelschap Into the Dark. Met behulp van een bewegingscoach die met blinden werkt, leerden de muzikanten om zich musicerend tussen zestig bedden te manoeuvreren.

Dat loont, want wie luistert in het donker, opent nieuwe poortjes in de muziek.

Rebecca Beyer, Daniella Strasfogel, Dea Szücs, Maria Sawada, Paul Valikoski (viool), Lotte Dibbern, Yodfat Miron (altviool), Boram Lie, Michael Rauter (cello), Clara Gervais (contrabas), Roland Zimmermann, Silja Korn, Petra Kieburg (gidsen), Sabrina Hölzer, Ladislav Zajac, Timo Behn, Mareike Trillhaas, Benjamin Janowski, Jost Lehne, Lisa Mitschke (team)


I.s.m. Gent Festival van Vlaanderen en gesteund door de Duitse Culturele Stichting

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?