Imagine Raymond ft. Dijf Sanders & Victor Van Rossem

aanstekelijk, grensverleggend
jazz
wo18.04.18

Electric jazz

Imagine Raymond verkent het oeuvre van de vernieuwende Amerikaanse componist Raymond Scott (1908-1994). Om die uitbundige wereld te doen herleven, stapt het jazzsextet in zee met elektronica-tovenaar Dijf Sanders en videomaker Victor Van Rossem.

Een kleurrijk totaalconcept van aanstekelijke ‘fake jazz’ met elektronische vernieuwingen.

De charlatan Raymond Scott

In de vooroorlogse periode werd Scott afgedaan als een charlatan die parasiteerde op jazz, pop en exotica. Nu roept hij eerder associaties op met Bugs Bunny en consoorten.

Zijn muziek tovert meteen een glimlach op je gezicht, met aanstekelijke thema’s, huppelende ritmes en grappige wendingen.

De vrienden van WoFo

Gefundenes Fressen voor het voor de gelegenheid uitgebreide WoFo van saxofonist Michel Mast. Zijn band gaat graag aan de slag met oude bommetjes ‘fake jazz’, uit de hand gelopen begrafenismarsen en ander onweerstaanbaar vertier.

Victor Van Rossem vervolledigt het plaatje met gemanipuleerd beeldmateriaal.

Een coproductie van JazzLab Series met Handelsbeurs Concertzaal, Flagey, De Casino, CC Muze, KC NONA, 30CC, Rataplan en KAAP.
foto © Thomas Geuens

Muzikanten

Imagine Raymond
Mattias Laga (klarinet), Jon Birdsong (kornet), Michel Mast (tenorsax), Stijn Engels (piano), Xavier Verhelst (contrabas), Jonathan Callens (drums), Dijf Sanders (elektronica), Victor Van Rossem (beeld)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?