Igor Gehenot Trio / Tutu Puoane Sextet

jazz
do16.10.14

Igor Gehenot krijgt geregeld het etiket ‘De Waalse Jef Neve’ opgeplakt. De getalenteerde pianist houdt zich op tussen fragiele lyriek, popgevoelige melodieën en composities met een krachtige punch. In de tien jaar dat de Zuid-Afrikaanse zangeres Tutu Puoane ons land als thuisbasis heeft, is ze uitgegroeid tot een vaste waarde. Dat viert ze met een veelbelovend, uitbundig project.

IGOR GEHENOT TRIO

De titel van Gehenots debuut, Road Story, gaf aan hoe de winnaar van de Sabam Jong Jazztalent 2011 zijn toekomst ziet: een avontuur dat hem van de ene naar de andere weg zal voeren. Daarvoor heeft de Luikenaar goede reisgezellen uitgekozen: bassist Philippe Aerts en drummer Teun Verbruggen. Hun nieuwe album Motion is net uit.

"Al bij de opener 'Crush' zet Gehenot met een krachtige ritmiek van Teun Verbruggen en de subtiele baslijnen van Philippe Aerts een pianistiek hoogstandje neer. Prachtig hoe dit trio spanning opbouwt, zowel introspectief als uitbundig, altijd verrassed en uiterst harmonieus. Drie muzikanten die gefascineerd naar elkaar luisteren en elkaar perfect aanvoelen. (...) Een album dat je niet gauw loslaat." (Jazzmozaiek over Motion)

Igor Gehenot (piano), Philippe Aerts (contrabas), Teun Verbruggen (drums)

TUTU PUOANE SEXTET

Op 2 oktober 2014 laat Tutu Puoane haar nieuwe album iLanga los op de wereld. Het bundelt alle elementen die van deze zangeres een internationale ster maken: soulvolle scats, diepe grooves en rijke harmonieën. Een opzwepend meesterwerk dat mikt op het hart en de dansbenen, uitgaande van een muzikale rijkdom die Afrikaanse, Amerikaanse en Europese elementen mengt. iLanga, oftewel de zon, ademt een positieve en energieke sfeer uit die een warme zomer alsnog tevoorschijn tovert. En er zijn nog andere reden tot feesten: dit jaar viert tutu haar 10-jarig verblijf in België! Speciaal voor deze dubbele festiviteiten heeft ze extra blazers aangetrokken: Carlo Nardozza op trompet en Wietse Meys op tenorsax, naast haar vaste compagnons de route Ewout Pierreux (piano), Nicolas Thys (bas) en Jasper van Hulten (drums - NL).

Tutu Puoane (zang), Carlo Nardozza (trompet), Wietse Meys (tenorsax), Ewout Pierreux (piano), Nicolas Thys (bas), Jasper van Hulten (drums)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?