Ictus: 'Lichtenberg Figures'

klassiek
vr18.03.16

Dit concert vindt plaats in de Bijloke, Jozef Kluyskensstraat 2, Gent.

DUIKELING IN DE MENSELIJKE PSYCHE

Met ‘Lichtenberg Figures’ verkent componiste Eva Reiter duistere, verborgen kamers van de menselijke geest. Stap haar wereld binnen, ergens tussen oude en nieuwe muziek, waar klank en beeld elkaar ontmoeten in een multimediaal totaalconcept.

Het hedendaagse muziekensemble Ictus en lichtkunstenaars Nico de Rooij en Djana Covic maken in De Bijloke haar intrigerende plaatje vol optische illusies compleet.

Voor dit werk voor ensemble en zangstem liet Reiter zich inspireren door The Lichtenberg Figures (2004), een onconventionele collectie sonnetten van de Amerikaanse schrijver Ben Lerner. Het is een spel met schuivende perspectieven, waarin hij alledaagse observaties op de rand van het banale en ironische commentaren omzet in poëzie.

Reiter vormde er haar eigen muzikale landschap vol brutale dynamiek en pulserende ritmes van, een verklanking van het zoekende menselijke brein. Dit alles stroomt in Lichtenberg Figures samen tot zeven liederen, zes instrumentale delen en een proloog.

Sopraan Juliet Fraser en het Ictus ensemble onder leiding van Georges-Elie Octors nemen ze alvast graag onder handen.

Ictus, George-Elie Octors (muzikale leiding), Juliet Fraser (sopraan), Nico de Rooj & Djana Covic (lichtontwerp), Alex Fostier (klankregie)


Locatie

Muziekcentrum De Bijloke
Bekijk op Google Maps

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?