Ictus, Christie Finn & Liesa Van der Aa

klassiek
za13.02.16

AMERICAN LAMENT

Voor deze ode aan de blues nodigt het hedendaagse muziekensemble Ictus twee uitzonderlijke zangeressen uit. Klassieke sopraan Christie Finn, een formidabele performer en uitstekende dichteres, deelt het podium met Liesa Van der Aa. Deze muzikale duizendpoot neemt met haar baanbrekende pop de muzikanten van Ictus op sleeptouw in de wereld van de blues.

In de schijnwerpers staat componist Christopher Trapani (1980), een Franse Amerikaan geboren in New Orleans. Hij laat zich inspireren door de blues van Bessie Smith en die van de Carter Family. Ook enkele gedichten over hartverscheurend verdriet na de doortocht van de orkaan Katrina of de overstromingen in het Zuiden grepen zijn aandacht.

Trapani zet een resultaat neer dat je sinds Luciano Berio’s Folksongs niet meer hoorde: een eerbetoon aan de volksmuziek, badend in uitzonderlijke eerbied, warmte en verfijning.

Christie Finn (sopraan), Liesa Van der Aa (stem, viool, electronics), Tom Pauwels (gitaar, dulcimer, electronics), Thomas Moore (dirigent), Caroline Peeters (dwarsfluit), Carlos Galvez (klarinet), Paul Hübner (trompet), Tom De Cock (slagwerk), Aurélie Entringer (altviool), Hanna Kölbel (cello), Pieter Lenaerts (contrabas), Alexandre Fostier (geluid), Caspar Langhoff (licht), Wilfried Van Dyck (productie)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?