Ictus & Masters

vr25.11.11

FAUSTO ROMITELLI: AN INDEX OF METALS

Transmissie is het codewoord voor dit concert, de vrucht van twee jaar intensieve uitwisseling tussen Ictus solisten en de crème de la crème van een jongere generatie muzikanten. Die stellen zich de vraag waar ze vandaag heen kunnen met hun 19de-eeuwse instrumentarium. Aan hen wil Ictus het repertoire doorgeven dat het ensemble de voorbije 20 jaar in het bloed is gekropen. Bovenal is het daarbij de ambitie een verse worp masterstudenten te besmetten met een energie, een engagement en een spelplezier die op hun beurt het publiek in beweging brengen. De video-opera An Index van Romitelli, nu al een klassieker van deze eeuw, is een niets ontziende helletocht naar het wezen van de klank door haar vele ontwrichte gedaanten heen. In dit concert horen we An Index integraal in een concertante uitvoering.

"Eén van de meesterwerken van het laatste decennium" (componist Luc Brewaeys over An Index of Metals van F. Romitelli in Handelsbeurs Magazine#1)

Muzikanten: George-Elie Octors (dirigent), Tomoko Taguchi (stem), Chryssi Dimitriou (fluit), Piet Van Bockstal (hobo), Philippe Ranallo (trompet), Alain Pire (trombone), Jona Kesteleyn (elektrische gitaar), Géry Cambier (elektrische basgitaar), Sara Picavet (piano), Igor Semenoff (viool), Jeroen Robberecht (altviool), François Deppe (cello), Gerrit Nulens (live-electronics), Alex Fostier (klankingenieur), Eric Verberdt (regie)

Mangalam!Trio: Anne Davids (fluit), Tomonori Takeda (basklarinet), Charlotte Otte (piano)


I.s.m. de opleiding ‘Master na Master Hedendaagse Muziek’ van Hogeschool Gent Conservatorium.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?