Icarus Presenteert: Deaf Center/ Mika Vainio

klassiek
di24.02.15

AMBIENT ELECTRONICA, CONTEMPORARY CLASSICAL EN DRONE MUZIEK

Icarus is een record label, concertpromotor & radio show over experimentele muziek en alle muziek die niet in een hapklaar hokje past. Samen met Democrazy presenteert het een double bill met Deaf Center en Mika Vainio.

DEAF CENTER

In 2004 zorgde Deaf Center met Neon City EP voor de allereerste cd-release op Type Records, het label dat later tot een van dé drijvende krachten achter de experimentele muziekscene zou uitgroeien. Deaf Center zelf werd een van de belangrijkste leveranciers van ambient electronica, contemporary classical en drone muziek.

In 2005 verscheen debuut LP Pale Revine. Deaf Center werd meteen in de armen gesloten door de in die dagen o zo populaire post-classical scene (Ólafur Arnalds, Nils Frahm, Jóhann Jóhannsson,...). De mijlpaal van het Noorse duo volgde 6 jaar later met Owl Splinters, dat werd opgenomen in de Durton studio van Nils Frahm in Berlijn. Dit jaar verscheen Recount, een live-album waarmee ze terugblikken op beide full albumsmet live opnames.

MIKA VAINIO

Mika Vainio ging solo door het leven als Ø, maar in Handelsbeurs laat hij al zijn maskers vallen. Verwacht meeslepende ambient, schurende electronica en hypnotiserende drones.

Vainio is de helft van het Finse experimentele muziekduo Panasonic, één van de populairste exportproducten uit de Noord-Europese techno scene. Als remixer zat hij achter de knoppen voor meerwaardezoekers als Björk en Tactile. Solo bracht hij albums uit bij toplabels als Touch (Aineen Musta Puhelin,meersterwerkje Onko, ...), Raster-Noton (Time Examined), Editions Mego (Life... It Eats You Up),...

Samenwerking tussen Democrazy vzw, Icarus.fm & Handelsbeurs Concertzaal

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?