HUSH - Henry's Dream Machine * Zonzo Compagnie (6+)

klassiek
families / jonge oren
overdag
za02.04.22

Een muzikaal componistenportret over Henry Purcell voor 6+

Zonzo Compagnie is er inmiddels heer en meester in: prikkelende kindervoorstellingen die je onderdompelen in het creatieve universum van een markante componist. 

Na Bach, Miles Davis, Thelonious Monk, Luciano Berio en John Cage is de Engelse barokcomponist Henry Purcell aan de beurt.

In het spoor van Shakespeare en Queen Mary

Vanuit een miniatuurversie van een oud theater slaat Henry als luchtgeest het spektakel gade. Dan opent een zangeres de poorten naar de verbeelding en neemt ze je mee in droombeelden of 'masques' die Purcell creëerde voor het theater. 

We horen de echo van Shakespeares Midzomernachtsdroom en De Storm, waarna ook King Arthur en Queen Mary passeren. Tot HUSH weergalmt en we het zwijgen worden opgelegd.

Multimediale ervaring

Een accordeonist en een luitist laten de muziek van Purcell schitteren in unieke arrangementen. Met melodieën en akkoorden ontsluiten ze het barokke landschap van de zeventiende-eeuwse componist. 

Om Henry’s magische universum maximaal te vertolken, zet een Belgisch-Canadees team bovendien in op een wonderlijke, multimediale ervaring.


Programma

Op het podium
Lieselot De Wilde of Julie Calbete (sopraan), Anne Niepold or Benjamin Macke (accordeon), Jan Van Outryve (luit), Henry Purcell (muziek - arrangementen Jan Van Outryve en Anne Niepold), Shakespeare/Dryden/Tate (tekst - arrangementen Mélanie Dumont en Wouter Van Looy)
Credits
Wouter Van Looy (regie, decor), Nele Fack (video), Johanna Trudzinski (kostumes), Jo Thielemans (sound design), Stijn Demeulenaere (extra opnames), Mélanie Dumont (dramaturgie), Marcelle Hudon (visual concept consultant), Sascha Van Riel (decor consultant), Arthur De Vuyst en Kevin Deckers (techniek)
Een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met Les Festivals de Wallonie, Opéra de Lille, Concertgebouw Brugge en Het Laatste Bedrijf. Met de steun van La Maison qui Chante, Vlaanderen, het cultureel samenwerkingsakkoord Vlaanderen-Québec, het cultureel samenwerkingsakkoord Vlaamse Gemeenschap-Franse Gemeenschap en het Creative Europe programma van de Europese Unie. Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, en Gallop Tax Shelter.
Blijf je graag op de hoogte van het aanbod voor kinderen? (6+)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?