Howe Gelb

pop / rock / song
zo02.03.14

HOWE GELB

Drummer Steve Shelley (Sonic Youth) tourt niet mee, in tegenstelling tot wat eerder werd aangekondigd. Hij herstelt van een oogontsteking.

Howe Gelb, ook wel ‘the scruffy master of alt-country eclecticism’, kennen we van Giant Sand. Maar ook solo breekt de man al meer dan 20 jaar potten dat het een lieve lust is. Onlangs bracht hij The Coincidentalist uit. Zijn vast ensemble voor deze plaat maakt al snel duidelijk met welk kaliber muzikant we te maken hebben: M. Ward op gitaar, de vroegere drummer van Sonic Youth Steve Shelley, en de bassist van Giant Sand en ‘all around Gelb cohort’ Thøger Tetens Lund.

Hij nodigde nog wat meer bekend volk uit voor dit album, waaronder Bonny Prince Billy en KT Tunstall, om er maar enkele noemen. Last but not least werd de plaat gemixt door John Parish.

Als dat al niet een garantie is voor succes, dan kan een recensie (***) van HUMO u nog helemaal over de streep trekken.

Howe Gelb is "De muziektip van Bart Steenhaut". De muziekjournalist van De Morgen schrijft: "Omdat Gelb een onmetelijke cool uitstraalt en zijn donkere stem van die aard is dat je wel moét luisteren. Maar ook omdat hij tussen de songs een meesterverteller blijkt die het publiek met hilarische, vaak gortige anekdotes bij de les houdt." (Zone 09)

"Naar zijn eigen zeggen zocht de zanger op stilistisch vlak een middenweg tussen Neil Young, Thelonious Monk en Clint Eastwood, drie van zijn idolen die op een soortgelijke manier tegen het leven aankijken. Mission accomplished, want van alle drie is op de plaat wel iets terug te vinden." (Cobra.be)

ERIKSSON DELCROIX

Eriksson Delcroix kan onder één hoed worden gevangen als Vlaanderens mooiste country-koppel. Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix hebben elk een indrukwekkend palmares en maken nu ook samen een plaat: For Ever. Die komt uit op 10 februari, de single ‘Walking’ circuleert intussen al op de gangbare media.

Bjorn Eriksson is al eerder gesignaleerd in de gedaante van inventieve gitarist van Zita Swoon, Admiral Freebee en Maxon Blewitt. Hij schreef bovendien de soundtrack van The Broken Circle Breakdown, die al maanden op 1 staat in de charts. Met The Broken Circle Bluegrass-band speelt hij bovendien het land plat.

Nathalie Delcroix ken je van Laïs en Birds That Change Colour. Het koppel ontmoette elkaar op Dranouter, intussen zeven jaar geleden. Ze delen huis en kind, en brengen nu samen een plaat uit met eigen songs, geïnspireerd door hun dagdagelijkse avonturen.

For Ever wordt gereleased door WasteMyRecords en V2.

GABRIEL SULLIVAN

Gabriel Sullivan ontdekte enkele fascinerende parallellen tussen de Mexicaanse conjunto muziek van zijn geboortestad Tucson (Arizona) en de opwindende liedjes van de zigeuners in Roemenië. Beide hebben ritmes om op te dansen, melodieën vol pathos en leveren optredens op die tegelijk virtuoos en ruw zijn. Die sfeer is duidelijk te voelen tijdens zijn optredens.

Sullivan is ongetwijfeld een van de meest bezige muzikanten in Tucson: hij speelt regelmatig gitaar, percussie en keyboard bij verschillende bands. Zo werkte hij onder andere ook samen met KT Tunstall, Giant Sand en Mexican Institute of Sound. Een bezige bij, Sullivan, want hij werkt niet alleen mee aan verschillende projecten, hij treedt ook solo op.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?