Hélder Moutinho

wereld / flamenco / fado
za01.02.14

In '1987', het nieuwe album van fadozanger Hélder Moutinho, ontvouwen vier verhalen van verschillende schrijvers zich in vier fadoliederen. Moutinho is een van de schrijvers.

Dit vierde album werd niet opgenomen in een traditionele studio, maar in Marquês de Tancos paleis in Mouraria. Hij liet zich vergezellen door zijn gebruikelijke handlangers: Ricardo Parreira (Portugese gitaar), Marco Oliveira (gitaar) en Fernando Araújo (bas).

Moutinho is een excellent vertolker. De manier waarop hij de woorden kleur geeft, hoe hij er stilistisch mee omgaat, hoe hij zijn zinnen beëindigt: alles in hem is intussen enorm gegroeid, waardoor zijn werk wel heel dicht bij de perfectie aanleunt.

Van op het ogenblik dat je zijn stem hoort, bij de eerste scène van het verhaal Venho de um tempo, ben je aan zijn lippen gekluisterd. In Volta a dar, brengt hij dan weer een fadolied in twee verschillende tempo's: 'corrid'o', een vrolijke, dansbare stijl, en 'menor', een meer emotionele, melancholische stijl. Het feit dat dit album in een historisch paleis is opgenomen geeft de stemmen en instrumenten een enorme intensiteit. Benieuwd wat dat zal geven in onze concertzaal.

"Hélder Moutinho has developed into an excellent interpreter and, while his brother Camané has already received unanimous acclaim as a transcendental singer, this album provides the best evidence of Hélder Moutinho’s talent." (recensie in ípsilon, 22.02.2013)

Hélder Moutinho: 1987 - HM Música

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?