Het Zesde Metaal: Nie Voe Kinders

pop / rock / song
wo11.03.15

CAPPELLES NIEUWE PLAAT IS NIE VOE KINDERS

"Zet jullie hier, dat ik het allemaal expliqueer."

De eerste zin van de nieuwe plaat van Het Zesde Metaal maakt meteen duidelijk dat frontman Wannes Cappelle nog van alles te vertellen heeft. Maar terwijl hij op voorganger Ploegsteert nog demonen van zich afschudde, blinkt hij op Nie voe kinders in zijn vel. Met uitzondering van 'Ip min knieën' – zelden klonk een smeekbede oprechter – hebben Cappelle en schrijfkompaan Robin Aerts de autobiografisch getinte verhalen ingeruild voor meer intuïtie en zelfrelativering.

Met hun keuze voor producer Jo Francken (Admiral Freebee, Triggerfinger, Dez Mona) kozen ze bewust voor een sound die minder brutaal naar de keel grijpt, en opnieuw meer vlees rond het bot laat zitten. Tom Pintens (toetsen, gitaar), Filip Wauters (gitaar), Tim Van Oosten (drums) en Robin Aerts (bas) maken dankbaar gebruik van de extra ademruimte. 'Gie, den otto en ik' pompt vooruit op een meeslepende groove, de poprock van 'Vakskes' roept herinneringen op aan debuutplaat Akattemets, en in het onheilspellend aanzwellende 'Toe nu maar' en slotnummer 'Zet mie af' speelt de band veel meer dan een bijrol naast de als vanouds bezwerende Cappelle.

Met Ploegsteert dichtte Het Zesde Metaal de kloof met de kopgroep. Nie voe kinders bewijst dat Cappelle en co op elk parcours aan de kop kunnen sleuren.

Wannes Cappelle (zang, akoestische gitaar), Tom Pintens (elektrische gitaar en piano), Filip Wauters (elektrische gitaar, lapsteel, pedal steel), Tim Van Oosten (drums), Robin Aerts (bas)


SUPPORT: BERGEN

Bergen is een geheel uit Zuid-West-Vlaamse klei opgetrokken band die waaiert van God Is An Astronaut tot Sigur Ros met een vleugje Wilco. Repetitieve instrumentale postrock volgens de één, gedreven filmische poëzie volgens de ander. Bergen maakt verhalen vermomd als woordeloze songs met een sterke sound die ze live ondersteunt met filmbites en video.

Bandleden Jan 'Bul' Bulckaen, Jan 'Cappelle' Cappele, Jan 'Bassie' Despiegelaere, Rik 'Rikkie' Lefevere en Jan 'gewoon Jan' Lernout spelen al meer dan 15 jaar samen in verschillende bands zoals Caveat Emptor, Leman, De Rode Hond en De Komplimenten. Samen met Wannes Cappelle (broer van) legden ze mee de grondvesten van Het Zesde Metaal.

Jan Bulckaen (gitaar), Jan Cappelle (keyboards), Jan Despiegelaere (bas), Rik Lefevere (gitaren) en Jan Lernout (drums)


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?