Het Zesde Metaal: 'Calais'

ingetogen
pop / rock / song
vr10.03.17

Dit concert is uitverkocht. Aan de avondkassa kan je je wel nog inschrijven op de wachtlijst.

NIEUWE PLAAT CALAIS

Calais van Het Zesde Metaal is tegelijk hyperpersoonlijk als een groepsplaat pur sang. Je hoort en voelt dat het vijftal rond Wannes Capelle kilometers op de teller heeft staan.

De geladen titel zet de luisteraar enigszins op het verkeerde spoor, want de band strooit ook op hun vierde worp vooral met persoonlijke verhalen en trefzekere karakterschetsen. Deze keer krijgen ze ondersteuning van zinderende elektronica en strijkers.

Er wordt nog altijd meer gelogen dan er wordt geloofd. Het is nog niet allemaal naar de wuppe. Doe maar voort.

Wannes Capelle

KLINKT ALS

De thematiek van Calais is bij momenten heftig, confronterend en wrang. Daarbij haalt de plaat haar kracht uit de paradox, zoals in de eerste single ‘Naar De Wuppe’ (vrij vertaald: naar de knoppen).

Capelle is een romanticus die de vinger op de wonde durft te leggen maar er sluimert altijd hoop. Hij fileert de mens en legt de onvermijdelijke tragiek van de wereld en de liefde bloot.

Het Zesde Metaal / Bergen - 11.03.2015

SUPPORT: TAMINO

De Antwerpse zanger/gitarist/pianist Tamino maakt sobere, melancholische muziek. Met de muzikale genen van de bekende zanger/acteur Moharam Fouad in het lijf, sijpelen ook Arabische invloeden door zijn muziek.

Het resulteert in expressieve singer-songwriting in de geest van Jeff Buckley, met een kleurrijke zin voor dramatiek. Een eerste release is in voorbereiding en verschijnt naar verwachting in 2017.

Muzikanten

Support: Tamino
Tamino-Amir Moharam Fouad (zang, gitaar, piano)
Het Zesde Metaal
Wannes Cappelle (zang, akoestische gitaar), Tom Pintens (elektrische gitaar, syntheziser en piano), Filip Wauters (elektrische gitaar, lapsteel, pedal steel), Tim Van Oosten (drums, vibrafoon), Robin Aerts (bas)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?