Het persoonlijke is politiek (debatten) ◉ livestream

livestreams
overdag
za27.03.21

Dit event is geannuleerd wegens de recente strengere maatregelingen rond corona. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.

-----------

Het persoonlijke is politiek - talks over onderwijs, werk en beleid

In het kader van de Internationale Dag tegen Racisme organiseren De Gentse Lente, het Internationaal Comité en de Handelsbeurs een dag vol gesprekken rond het thema 'Het persoonlijke is politiek'. De drie sessie gaan dieper in op het voorkomen en bestrijden van racisme en discriminatie, telkens ondersteund met muzikale interventies.

Er komen zowel ervaringsdeskundigen als experten, academici en politici aan het woord. Ze leggen de vinger op de wonde en zetten aan tot structurele oplossingen.

Om 13u: Onderwijs

  • Wat met taalkwesties op school of in contact met ouders? Of strikte studieadviezen, het ontbreken van IT-materiaal, kosten op school en pesten? We laten experten van in en naast het veld aan het woord.
  • Wat met het bredere onderwijskader? Hoe vindt racisme en discriminatie (bewust of onbewust) plaats en wat zijn mogelijke oplossingsstrategieën? We laten experten in het vrijwilligerswerk, academici, en/of middenveldexperten aan het woord.

Om 15u: Werk 

  • Wat met het zoeken en hebben van werk? Dit kan gaan over discriminatie bij het solliciteren, problemen op het werk zoals taal, cultuurverschillen en pesten. We laten experten van in en naast het veld aan het woord.
  • Wat met het bredere tewerkstellingskader? Hoe vindt racisme en discriminatie (bewust of onbewust) plaats en wat zijn mogelijke oplossingsstrategieën? We laten experten in het vrijwilligerswerk, academici, en/of middenveldexperten aan het woord.

Om 17u: Beleid

  • Wat met het anti-racisme en -discriminatiebeleid? Wat zijn noodzakelijke werk- en verbeterpunten? We laten experten in het vrijwilligerswerk, academici, en/of middenveldexperten aan het woord.
  • Ook politici uit diverse partijen delen hun visie. Ze reiken structurele oplossingen aan vanuit hun expertise, ervaring en kennis.

De Gentse Lente en het Internationaal Comité i.s.m. Handelsbeurs Concertzaal. Met de steun van Stad Gent.

Powered by Baloise Insurance

Programma

Timing van de debatten

Om 13u: Onderwijs
Met moderator Aimee Fidele Mukundu en sprekers Simon Smagghe (CD&V Gent en CVO), Sanghmitra Bhutani (Minderhedenforum), Fatma Yardımsever Hakalmaz (UID), Ghizlane Zaid (Samen Voor Morgen), Nora Aggoune (Uilenspel vzw)
Om 15u: Werk
Met moderator Koen De Mesmaeker en sprekers Cathy van Remoortere (Actiris), Stefaan Peirsman (ACV), Sonja Teughels (VOKA), Joachim Commeeene (CEO iVZW JobRoad), Mustafa Harraq (Genesis vzw, ACV, coach), Willy Must Lufungula (IC, socioloog), Fatima Albuntas (FMDO vzw)
Om 17u: Beleid
Sprekers tba

Elk debat heeft een muzikale gast en duurt een uur. 

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?