Hannelore Bedert

pop / rock / song
wo29.10.14

HANNELORE BEDERT

Het leek wel of een komeet passeerde - de sterrenregen die Hannelore Bederts derde plaat Iets Dat Niet Komt in de pers te beurt viel verstomde iedereen. Met haar twee vorige langspelers waren de verwachtingen hoog gespannen, en Bedert loste die moeiteloos in.

In haar thuishaven Gent treedt ze aan met een uitgebreide bezetting, met naast haar vaste begeleidingsband ook strijkers en blazers. Ze zoekt daarbij het contrast op. Aan de ene kant breekbare en eenvoudige solo's, aan de andere kant geschraagd door een rijke bezetting die haar songs nog meer diepgang geven.


“In amper vijf jaar tijd is Hannelore Bedert - nog altijd maar 29 - uitgegroeid tot een sterkhouder van het Nederlandstalige lied. Iemand die in haar teksten geen blad voor de mond neemt, voortdurend in haar eigen interne huishouding ligt te woelen, en bij momenten kwistig zout in een open wonde strooit.”
(De Morgen)

"'Iets Dat Niet Komt' is een pakkend meesterwerk van delicate rauwheid dat alleen maar buitenlandse referenties oproept. (...) een eigen diepweemoedig geluid dat qua authenticiteit z’n gelijke niet vindt”. (Enola.be)

"Hannelore genereert kippenvel" (De Morgen)

SUPPORT: AND THEY SPOKE IN ANTHEMS

Als support brengt Hannelore Bedert een oud groepslid mee: And They Spoke in Anthems aka Arne Leurentop. Volgens redacteur cultuur & media bij De Standaard Peter Van Tyghem leverde hij de mooiste Belgische plaat van het moment af.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?