Handelsbeurs Live: Yskan (pre-release)

jazz
livestreams
di23.06.20

Handelsbeurs Live ontwikkelde zich verder tot het gedeelde Gentse livestreamplatform Sound of Ghent

Belgisch jazzbloed op Handelsbeurs Live

“Tomorrow belongs to those who hear it coming,” het zijn profetische woorden van David Bowie. De Handelsbeurs neemt dit ter harte en zet het komende seizoen in op muzikanten en bands die met een frisse blik de toekomst doen weerklinken (lees meer). 

Als prelude en hoognodige muziekinjectie in corona-tijden doet het jazzkwartet Yskan een pre-release van haar album op het nieuwe livestreamplatform Handelsbeurs Live. Door COVID-19 wordt de effectieve release naar het najaar verplaatst.

  • Handelsbeurs Live? Hoe werkt dat?

Yskan

Yskan is als band nieuw en onbekend, maar haar leden doen veel blije belletjes rinkelen. De combinatie van Geert Hendrickx (Zandland), Anneleen Boehme (LABtrio) en Simon Raman (Steiger) is voor velen niet vreemd. Voeg daar nog Sam Comerford (Thunderblender) aan toe en je weet dat er iets heel speciaals te wachten staat.

Yskan vloeit voort uit GIZMO, een band die zich liet opmerken door bakken talent en samenwerkingen met gevestigde waarden Chris Cheek en Ben Sluijs. Nu slaat Hendrickx een nieuwe weg in. Hierin staat vrij en exploratief spel vol contrasten voorop. 

Na de opname van hun album in de Academiezaal van Sint-Truiden volgt nu een dubbele primeur: hun pre-albumrelease en het allereerste live ghost concert op het online concertplatform Handelsbeurs Live. 

Powered by Baloise Insurance

Programma

Yskan
Geert Hendrickx (elektrische gitaar, composities), Sam Comerford (tenorsaxofoon), Anneleen Boehme (contrabas), Simon Raman (drums)
Handelsbeurs Live
Dit concert vindt zuiver plaats op Handelsbeurs Live, een gloednieuw online platform waar je live de release kan beleven. Hierbij wordt zowel de audio als videokwaliteit gegarandeerd. Dit is een gratis concert, maar de muzikanten worden professioneel en fair betaald en omkaderd. Jouw donatie tijdens het streamen helpt dit event mee mogelijk te maken.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?