Handelsbeurs Live: Flying Horseman (albumrelease)

pop / rock / song
livestreams
do25.06.20

Handelsbeurs Live ontwikkelde zich verder tot het gedeelde Gentse livestreamplatform Sound of Ghent.

Albumrelease op Handelsbeurs Live

“Tomorrow belongs to those who hear it coming,” het zijn profetische woorden van David Bowie. De Handelsbeurs neemt dit ter harte en zet het komende seizoen in op muzikanten en bands die met een frisse blik de toekomst doen weerklinken (lees meer). 

Als prelude en hoognodige muziekinjectie in covid-tijden presenteert Flying Horseman haar albumrelease op het nieuwe livestreamplatform Handelsbeurs Live. 

  • Handelsbeurs Live? Hoe werkt dat?

Zesde plaat Mothership

Meer dan een jaar lang sleutelde Flying Horseman aan nieuw materiaal. Voor de eerste keer werkt de band met producer Jasper Maekelberg (Faces on TV, Balthazar,…) en samen presenteren ze een bondig, uitgepuurd, verrassend funky en aanstekelijk album. 

De plaat

Exact tien jaar na de release van debuut Wild Eyes presenteert Flying Horseman dus haar zesde worp Mothership. Acht avontuurlijke, kleurrijke songs met een diep hart en een ruime blik. 

De sound is transparant, direct en punchy, zonder afbreuk te doen aan de gelaagdheid en de indringende sfeer die deze unieke band typeren. 

De band

Meer dan ooit treden alle bandleden op de voorgrond: de krachtige en inventieve ritmesectie van Mattias Cré en Alfredo Bravo; de bezwerende samenzang, synth- en gitaarklanken van Loesje en Martha Maieu; de bezielde stem, de labyrintische lyrics en het meeslepende gitaarspel van Bert Dockx.

Live staat Flying Horseman garant voor een adembenemende luisterervaring.


Moving from grey-flecked post-punk to riotous blues onslaught, gentle folk finger-picking to all out noise, it's a record marked by a rare sense of depth.

Clash Magazine (UK)

foto © Alex Schuurbiers
Powered by Baloise Insurance

Programma

Flying Horseman
Bert Dockx (zang, gitaar), Alfredo Bravo (drums, percussie), Loesje Maieu (zang, synths, percussie), Martha Maieu (zang, synths, percussie), Mattias Cré (bas)
Handelsbeurs Live
Dit concert vindt zuiver plaats op Handelsbeurs Live, een gloednieuw online platform waar je live de release kan beleven. Dit is een gratis concert, maar de muzikanten worden professioneel en fair betaald en omkaderd. Jouw donatie tijdens het streamen helpt dit event mee mogelijk te maken.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?