Ha'fest: Nils Frahm

pop / rock / song
za16.05.15

Van 13 t/m 16 mei vindt de tweede editie van Ha'fest plaats. De feestelijke afsluiter van het festival is al uitverkocht. Aan de avondkassa kan je je wel nog inschrijven op de wachtlijst.

Bekijk de line-up van Ha'fest.

NILS FRAHM LOST HIS MIND TOUR

Hypnotiserende tunes, zinderende composities, overstelpende beats,... het post-classical pianowerk van Nils Frahm schurkt zowel tegen elektronica als minimal music aan. Hij is een van de handvol jonge componisten die bijdraagt aan de stil ontluikende reputatie van het avant-garde label Erased Tapes. Maar hoe overweldigend albums als Felt (2011), Screws (2012) en het recente Spaces (2013) ook zijn, live komen ze tot volle wasdom.

Als pianist leerde Frahm het vak bij de Russische Nahum Brodski, een student van de laatste protégé van Tsjaikovski. In zijn eigen - overigens behoorlijk impressionante - Durton Studio werkte hij samen met generatie- en geestesgenoten Peter Broderick, Ólafur Arnalds, Efterklang en Deaf Center. Composities bevatten zowel dubby percussieve breaks en weelderig gelaagde synths als minimalistisch klassiek aandoend pianospel. Hiermee schaart hij zich naast andere componisten als Max Richter, Library Tapes en Sylvain Chauveau. Met succes, want zowel Mojo (interview), Uncut en Q. als Thom Yorke van Radiohead zijn fan.

Over zijn laatste album Spaces: "De man heeft een plaat uit die de essentie van zijn liveoptredens weet te vatten: hypnotiserend, verrassend, en betoverend in zijn imperfectie." (Lees de volledige recensie op Enola.be)

SUPPORT: DAWN OF MIDI

"Who knew a grand piano, a contrabass, and a drum kit could actually get people nodding their heads the same way a DJ could?" (Pitchfork)

Dawn of Midi lijkt dan misschien wel op een standaard jazztrio, maar hun sound is veel meer dan dat. Met uiteenlopende invloeden uit het elektronische circuit, klassieken als Glass, Reich en Adams en zelfs Marokkaanse polyritmiek brengen ze verrassend dansbare minimal. De band evolueerde van een los en improvisatoir gegeven tot een getraind en strak geheel. De laatste twee jaar namen ze elke repetitie op, wat 150 opnames opleverde. Uit al die uren improvisatie selecteerden ze het beste materiaal voor hun debuut: Dysnomia (2013, Thirsty Ear Label)

Dit concert vindt plaats in het kader van Ha’fest, het muziekfestival van 13 tot en met 16 mei in en rond de Handelsbeurs.

In het kader van

Ha'fest

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?