Ha'fest: De Piepkes

pop / rock / song
voor kinderen
wo07.05.14

DEKSELSE PIEPKES ROEPEN OP TOT DRAGEN VAN RARE HOOFDDEKSELS

Onder het motto 'Piep Piep Piep HoeRaaR' roepen de Piepkes hun publiek op tot het dragen van feestelijke en/of rare hoofddeksels !

Niet enkel zou dat de sfeer ten goede komen maar evenzeer zou het Rare karakter van het optreden in de figuurlijke verf worden gezet.

Kinderen en ouders zonder hoofddeksel zijn vanzelfsprekend even welkom !

DE PIEPKES

Frederik Sioen, Roland Van Campenhout en Pieter-Jan De Smet noemen zichzelf De Piepkes omdat ze vinden dat het zo hoort.

In een wereld waar kinderen vaak ouder lijken dan hun ouders, waar de staart niet noodzakelijk met de kop verbonden is en waar Klein Pierke zichzelf God waant, struinen de Piepkes door het hoge gras.
Gewapend met Nederlandstalige liedjes uit eigen knapzak en een mond vol hart bezingen zij de wereld vanuit hun kinderlijke verbeelding. Eerst en vooral omdat ze dat graag doen, niks is zo uitdagend als een fijn lied voor kinderen maken, maar evengoed omdat er nog zoveel liedjes niet zijn geschreven.

Omdat ouders ook maar mensen zijn, zingen de Piepkes hun liedjes ook voor hen.

De drie muzikanten worden niet direct met kinderliedjes geassocieerd. De genres waarvoor ze staan, verschillen onderling ook nogal. Ze vonden elkaar in een ergernis over de betuttelende manier waarop kinderen vaak worden toegesproken. En in een zekere vorm van spijt over de teloorgang van het repertoire aan kinderliedjes in Vlaanderen. Samen gingen ze op zoek naar een alternatief.

De eigen fantasiewereld en het enthousiaste ‘spel’ op het podium trokken ze een harige jas van eigen stijl aan. De ruwe kantjes worden er niet afgevijld, de onderwerpen worden niet verkleuterd.

Muzikaal is het ook verbazend hoe harmonieus de drie stemmen samenklinken, ondanks hun verschillende kleur. De melodieën zijn vaak eenvoudig en speels, de teksten eerder associatief. Over het ingraven van graaf De Graef of het overlijden van tante Selle. Soms absurd, soms grappig, soms onverwacht realistisch, alles in frivole deuntjes gegoten.

Dit concert is meteen ook de aftrap van Ha’fest, het nieuwe festival van de Handelsbeurs dat op 7 mei officieel begint. Het is een festival dat zich afspeelt binnen en buiten onze muren, met in totaal zeven concerten. Op 10 mei is iedereen van harte uitgenodigd om mee de kroon op het werk te zetten, door massaal mee te musiceren op de Kouter, tijdens Radio Crochet. De muziek is van Roland en Peter Vermeersch, dirigent van dienst is Wim Opbrouck.

In het kader van

Ha'fest

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?