Ha'fest: BRNS / Great Mountain Fire / Robbing Millions

pop / rock / song
wo13.05.15

TRIPLE BILL EN FRANÇAIS

De eerste avond van Ha'fest staat volledig in het kader van onze Franstalige landgenoten. Van het dansbare BRNS, over het indierockende gedreun van Great Mountain Fire naar de psychedelische sound van Robbing Millions.

BRNS kwam in 2011 vanuit het niets aandraven met de knaller van een single: ‘Mexico’. Wat later volgde ep Wounded en de lancering was een feit. Het debuutalbum liet even op zich wachten, maar dat wachten bleek de moeite. Met tracks als ‘Void’, ‘Slow Heart’ en ‘My Head Is into You’ was Patine een voltreffer. De Morgen tipte BRNS alvast als één van dé Belgische bands om in 2015 in de gaten te houden (net als Robbing Millions).

Great Mountain Fire werkt momenteel aan een nieuw album en zal dit jaar slechts tweemaal op een podium te zien zijn: in de Botanique én in de Handelsbeurs. Het aanstekelijke debuutalbum Canopy (2011) betekende een eerste kennismaking met het grote publiek. Zijn unplugged variant in 2013 werd sterk aanbevolen door Humo.

Sinds begin 2013 trekt de Brusselse band Robbing Millions als een wervelwind over Belgische podia. De Amerikaanse blog Pigeons and planes omschreef de Brusselaars als een “hevigere versie van door Radiohead geïnspireerde, Alt-J psychedelica”. The Fourofive hield het op “een band zoals ze er geen enkele andere al gehoord hadden”. De EP Ages en Sun zette de toon met singles als 'Tenshinhan' en Warder. Ook opvolger Lonely Carnivore loste moeiteloos alle verwachtingen in. Een band om in de gaten te houden!

I.s.m. Sabam for Culture wisselen Clubcircuit en Club Plasma onder de naam Interclubs Tour de komende maanden interessante bands uit. Zo kun je in VK, De Kreun en Democrazy genieten van Le Colisée, BRNS en Robbing Millions.

Dit concert maakt deel uit van Ha’fest, een muziekfestival van 13 tot en met 16 mei in en rond de Handelsbeurs. Meer info: www.handelsbeurs.be.

Handelsbeurs Concertzaal i.s.m. Democrazy vzw

In het kader van

Ha'fest

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?