Ha'fest: B.O.A.T. / Roland, Mauro Pawlowski & guests

pop / rock / song
do08.05.14

In april 2013 namen de notoire bluesrocker Roland en de avontuurlijke gitarist Mauro Pawlowski samen de plaat New Found Sacred Ground op. Ze delen het podium opnieuw op Ha’fest en overspoelen het publiek met krachtige grooves en fijnzinnige gitaarrifs.

Daarvóór geven we het podium aan de improvisatorische jazzers van The Bureau of Atomic Tourism , rond drummer Teun Verbruggen . Ook dit sextet bracht vorig jaar in de lente een debuutalbum uit: Second Law of Thermodynamics .

THE BUREAU OF ATOMIC TOURISM (B.O.A.T.) CD-PRESENTATIE

The Bureau of Atomic Tourism (B.O.A.T.) is een Belgisch-Amerikaans-IJslandse avant-gardistische jazzband. B.O.A.T. is moeilijk te vatten in een bepaald genre, maar funky jazzgrooves zijn toch een rode draad.

Drummer en oprichter Teun Verbruggen is vooral bekend door zijn samenwerking met Jef Neve en Flat Earth Society, maar evenzeer door zijn bands en projecten met Mauro Pawlowski, Noors trompettist Arve Henriksen, cellist Ernst Reijseger, bassist Trevor Dunn…

B.O.A.T. is een powerband met fenomenale muzikanten die allen hun eigen bands hebben; de Amerikanen Nate Wooley op trompet, Andrew D’Angelo op sax en Tim Dahl op bas, de IJslandse gitarist Hilmar Jensson en de locals Jozef Dumoulin en Teun zelve. Alleen die rij spreekt tot de verbeelding en laat de muziek ontploffen in je oren.

Spinning Jenny is het nieuwe album van The Bureau of Atomic Tourism. Deze plaat is samengesteld uit live-uitvoeringen van eigen composities. Enola.be beschrijft de klank als 'levende, lillende en spannende muziek van het moment.'

Dat de vroegere bassist Trevor Dunn tijdens de vorige tournee is vervangen door de Nederlander Jasper Stadhouders is geen verlies: 'Met de Nederlander aan z’n zijde vormt Verbruggen een ritmesectie die soms op één been lijkt rond te tollen, maar in een vingerknip kan overschakelen op muzikale oorvijgen met een keiharde punch.' Benieuwd hoe de nieuwste aanwinst Tim Dahl het er vanaf brengt. (Lees de volledige recensie op enola.be)

Tilburg was alvast laaiend enthousiast over de live-performance van B.O.A.T. op 3 mei dit jaar: "The Bureau of Atomic Tourism beschikt over de onwaarschijnlijke kwaliteiten om in het groepsspel harmonie, melodie, ritmes en tempi als een geheel te laten klinken. Daarbij is een niet te beteugelen energie nodig, die vaak uitmondt in freejazz in al haar verschijningsvormen." (Lees de volledige recensie op jazzenzo.nl)

ROLAND, MAURO PAWLOWSKI, BART DE NOLF & JEROEN STEVENS

Roland en Mauro. Twee generaties door de wol geverfde muzikanten op één podium, dat is soms even bang afwachten. In het geval van Mauro en Roland is er echter geen enkel probleem met ego’s of met onderlinge muzikale verschillen. Beide zijn klassegitaristen met een eigen boeiend parcours. Ze vullen elkaar aan, laten verschillende gitaarstijlen samensmelten en smeden er een nieuwe, edele klank uit. Je hoort steeds de persoonlijke toets, maar het geheel is zo veel meer dan de som van de delen. Een fantastische roadmovie door guitarland.

Voor dit concert hebben ze alvast twee gasten verzameld: Bart De Nolf speelde vroeger al bas bij de recent gepensioneerde Toots Thielemans en drummer Jeroen Stevens kent Mauro van bij Gruppo di Pawlowski.

Met het concert van Mauro, Roland en B.O.A.T. wordt de allereerste editie van Ha’fest boven de doopvont gehouden. Het festival duurt vier dagen (7 tot 10 mei) en speelt zich af in en rond de Handelsbeurs. Op 10 mei ben je van harte uitgenodigd om samen met schoon Gent de dag muzikaal in te kleuren, door massaal deel te nemen aan Radio Crochet. De muziek is van Roland en Peter Vermeersch, dirigent van dienst is Wim Opbrouck.

Dit concert vindt plaats in het kader van Ha’fest , het vierdaagse festival van de Handelsbeurs. Je kan voor de meeste concerten nog losse tickets aankopen.

In het kader van

Ha'fest

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?