Grand Picture Palace (albumrelease) met Anneleen Boehme ◉ livestream

jazz
livestreams
do01.04.21

Dit is een online event. Met je toegangsticket kan je het concert tot twee dagen erna (her)bekijken. In die tijd blijven tickets hier beschikbaar.

Een XL droomproject

Bassiste Anneleen Boehme (LABtrio) pakt uit met haar gedroomde Grand Picture Palace; een combinatie van een jazzkwintet met een strijkkwartet. Haar composities doorbreken even krachtig als elegant de genremuren. Ze presenteren hun debuut.

Van LAB naar Paleis

Boehme stond in 2007 mee aan de wieg van LABtrio, een van de meest gelauwerde Belgische jazzbands van het voorbije decennium. Ze speelt met de bevlogenheid en het gemak van een veteraan, maar dan zonder in de val van de routine te trappen. Tijdens Jazz Middelheim 2019 stelde ze vier projecten voor die samen een mooie staalkaart vormen van waar ze nu voor staat.

Grand Picture Palace maakte daar meteen indruk. En je moet het maar durven: je debuutconcert a capella openen en vervolgens laten horen hoe jazz en klassiek elkaar in evenwicht kunnen houden, zonder clichés. 

Pieken gebeurde met het slotnummer, waarin de bas het voortouw nam, de strijkers zorgden voor contrasterende accenten en een ronkende low end ontstond van bas, tuba en de blatende, balkende basklarinet van Banken. Dit was bontgekleurd, voorzien van vaart, drama en emotie, en vooral zeer veelbelovend.

Enola Magazine over het debuutconcert op Jazz Middelheim

A JazzLab Tour
foto © Thomas Geuens
Powered by Baloise Insurance

Programma

Grand Picture Palace
Anneleen Boehme (contrabas, composities), Rob Banken (basklarinet), Cedric De Lat (trompet), Berlinde Deman (tuba), Matthias De Waele (drums), Juno Kerstens (cello), Rhea Vanhellemont (altviool), Linde Verjans (viool), Laura Kennis (viool)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?