Graindelavoix: Muntagna Nera

za02.04.11

Onder leiding van Björn Schmelzer werd het collectief Graindelavoix bekend door avontuurlijke en onconventionele opnames en concerten met polyfone muziek. De groep is gefascineerd door de mediterrane muziekstijlen en vooral de Zuid-Italiaanse. Maar ze hoeven het niet altijd ter plekke te gaan zoeken. Muziektradities hebben iets van drijvende eilanden die zich losmaken van het moederland, enclaves met een eigenzinnige, onvoorspelbare bestemming.

Wie herinnert er zich niet de fameuze Italo-Belgische muziekclub Muntagna Nera? Voor West-Europa’s meest gerenommeerde zalen, bracht de groep Genkse migrantenzonen en -dochters hartverscheurende levensliederen. Muntagna Nera zette de Limburgse 'coal-mine blues' op de wereldkaart. Daarna werd het stil rond de groep... Dertig jaar later overhaalt Björn Schmelzer de vergeten sterren van toen om opnieuw het podium te beklimmen, samen met de stemmen en snaren van Graindelavoix.

Gastheer is Filip Jordens (Bad van Marie, Hommage à Brel) die u samen met de muzikanten van Graindelavoix meeneemt naar een gesloten wereld vol zuiderse nostalgie.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?