GLIMPS FESTIVAL - 11/12 tot 13/12/2014

do11.12.14

Midden december slaat Glimps opnieuw zijn tenten op. De hele Gentse binnenstad wordt overspoeld door het allerbeste dat de Europese muziekscene te bieden heeft. Voor het eerst zal Glimps drie dagen duren in plaats van twee, namelijk van 11 tot en met 13 december.

Electro, jazz, indie, rock: kwaliteit is belangrijker dan genre. Ook dit jaar vindt Glimps terug plaats op verschillende locaties. Dat gaat van concerttempels als de Handelsbeurs, via muziekclubs als de Charlatan, tot minder bekende maar verdomd fijne zalen zoals het Lakenmetershuis.

GLIMPS IN DE HANDELSBEURS

Vele van de nieuwe namen zijn nu nog nobele onbekenden. Maar daar kan snel verandering in komen, want als het aan Glimps ligt, zijn deze acts de Europese toppers van morgen!

do 11.12 - Briqueville - 20u10 tot 21u00
presented by Tourpartout

Wat we weten over Briqueville valt handig samen te vatten onder de noemer "eerder weinig", maar zoals wel vaker het geval is, hebben we een excuus. De heren (?) houden het mysterie immers zelf in stand door met maskers aan te spelen, en ook hun muziek een enigmatisch karakter te geven. Mochten we niet zo'n eeuwig goedgemutste goedzakken zijn, we zouden zelfs referenties naar het occulte durven horen. De geest van Amenra is nooit ver weg, en laat dat nu eens een geest zijn die we volgaarne in de armen sluiten (op de dagen dat we durven).

do 11.12 - A/T/O/S - 21u20 tot 22u10
presented by Tourpartout

Amos (stem, beats) en Truenoys (productie) hebben zich gespecialiseerd in de trage, versufte, en des te meer genietbare variant van dubstep. Slepend en meeslepend, zoals Burial als hij echt in vorm is. Maar ook prikkelend als Massive Attack, en intrigerend als Portishead. Dit Belgische duo is bijzonder goed in wat ze doen, en klinkt dan ook geweldig internationaal en vooral heel erg af.

do 11.12 - Eaux - 22u40 tot 23u20
presented by Tourpartout

Over het algemeen proberen wij ons ver weg te houden van Britse hypes wanneer we vermoeden dat ze binnen de week zullen overwaaien. Maar tussen al die flavours of the week zit om de zoveel tijd een blijvertje, en wij zijn ervan overtuigd dat Eaux er zo eentje is. Hun muziek is rusteloos en nerveus, maar zangeres Sian Ahem stelt je op je gemak. Wij moeten denken aan Austra, door de wat duistere beats in combinatie met de ijle stem, en het toeval wil nu dat wij eigenlijk erg graag denken aan Austra. En aan Eaux.

vr 12.12 - Aloa Input - 21u40 tot 22u20

Het is niet omdat Glimps een winters gegeven is, dat een zomerse band niet aan de bak zou kunnen komen. Wel integendeel, het Duitse Aloa Input zal uw binnenste doen bakken en braden als zat u aan de rand van een Jamaicaanse lagune rum te drinken uit een gedecapiteerde kokosnoot. Ze hebben de melodiegevoeligheid van Vampire Weekend en zijn naar onze mening even onweerstaanbaar. Duitse indiepop waar van tijd tot tijd eens steeldrums aan te pas komen. Niets is te zot op Glimps.

vr 12.12 - Hong Kong Dong - 23u20 tot 00u00

Tegendraads en eigenzinnig als ze zijn, combineert Hong Kong Dong een aangeboren zwak voor zoete melodieën met noisy uitbarstingen van avant gardistische rock. De songs zijn veelal gebouwd rond elektronische grooves en absurde teksten, en staan bol van de vettige knipogen naar The Flaming Lips, Deerhoof, Talking Heads, Prince, en Sparks. De hele boel komt mooi samen in een soortement futurische pop waar u serieus van zult staan kijken.

za 13.12 - Will And The People - 20u20 tot 21u00

Will And The People is een Britse band die werd gevormd in 2010 toen vier muzikanten elkaar ontmoetten op Glastonbury Festival. Al snel gingen ze in een gehucht bij Londen wonen, alwaar ze repeteerden en schreven in een schuur. Hun inspiratie komt overduidelijk van alle kanten, maar zelf halen ze Bob Marley, The Beatles, The Doors, Supertramp, The Police, Jonh Lennon, en Jerry Lee Lewis aan als voorbeelden.

za 13.12 - La Chiva Gantiva - 21u50 tot 22u30

Het verhaal van La Chiva Gantiva begon in Brussel toen drie Colombiaanse studenten samen percussie begonnen te spelen. Hun roots indachtig begonnen ze hun Afro-Colomiaanse invloeden te mengen met de genres waar ze van hielden: rock, afrobeat, en funk. Spoedig werden ze vervoegd door vier andere muzikanten (uit België, Frankrijk, en Vietnam) en begonnen ze over de hele wereld op te treden. Die shows veroverden binnen de kortste keren de harten van het publiek en de pers. En dus ook van ons.

za 13.12 - Black Flower - 23u20 tot 00u00

Nathan Daems is een notoire Gentenaar die graag zijn wereld verruimt en van jou hetzelfde verwacht. Black Flower verkent jazz, afrobeat en triphop vanuit een Ethiopische sfeer. Exotische sounds uit Afrika en melancholische melodieën, voor de fans van Mulate Astatke. Selassie Jazz, baby!

Samenwerking tussen Keremos, Rockoco, Democrazy, Gent Jazz & Handelsbeurs Concertzaal

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?