Glimps

za15.12.12

Op 14 en 15 december vindt de tweede editie van GLIMPS plaats - een internationaal festival dat opkomende groepen vanuit heel Europa uitnodigt in Gent. Handelsbeurs Concertzaal zet vanaf dit jaar mee haar schouders onder dit festival, en is ook een van de 13 locaties. Tijdens de GLIMPS tweedaagse zullen maar liefst 80 bands te zien zijn uit meer dan 20 Europese landen. Van Macedonische elektropop, over een Zwitserse singer-songwriter of Franse stomende jazz naar de fine fleur van de Belgische scene: GLIMPS is een festival waar je de bands van morgen nu al aan het werk ziet! Binnenkort wordt bekengemaakt welke bands in de Handelsbeurs geprogrammeerd staan.

MEER OVER GLIMPS

GLIMPS neemt het publiek mee op een muzikaal parcours door de Gentse binnenstad, op maar liefst 13 locaties! Van de kleine intieme clubs tot de meer prestigieuze concertzalen. Een team van negen programmatoren, bestaande uit: Eppo Janssen (Pukkelpop), Eric Smout (Democrazy), Koen Gisen (Kunstencentrum Vooruit), Philippe Cortens (Studio Brussel), Patrick Smagghe (4AD), Tom Vangheluwe (De Kreun), Lode Pauwels (Leffingeleuren), Bert Moerman (Boomtown) en Wouter Degraeve (Muziekcentrum Vlaanderen), zorgde voor een eigenzinnige maar boeiende blik op de muziek van morgen.


Dit jaar zetten Handelsbeurs, Gent Jazz festival en Kunstencentrum Vooruit mee hun schouders onder dit project dat vorig jaar ontstond als een samenwerking van de Gentse muziekspelers Keremos, Rockoco en Democrazy.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?