Gli Incogniti & Amandine Beyer (viool): 'Apothéoses'

klassiek
vr20.03.15

TREURNIS EN GEESTDRIFT

Barok klinkt zelden aanstekelijker dan in de handen van Gli Incogniti en hun violiste, de Française Amandine Beyer. En al zeker als ze hun flair loslaten op de Italiaans geïnspireerde Franse barok van François Couperin en Jean-Féry Rebel.

Gli Incogniti speelt barokmuziek met de intensiteit van een groepsimprovisatie. Barokvioliste Amandine Beyer is bovendien een fenomeen. Wie een strenge Duitser als Bach kan doen dansen – luister naar haar opnames van Bachs sonates en partita’s voor viool solo – laat de Franse schwung van Couperin en Rebel gegarandeerd de pan uit swingen.

Op het programma staan drie muzikale gedenkstenen ter ere van Lully, die in 1687 bezweek aan gangreen. De hommages van Couperin en Rebel zijn niet alleen een melancholisch adieu aan deze oude Franse meester, maar ook de verwelkoming van een nieuwe. Op het moment dat Lully stierf, werd Parijs immers onder de voet gelopen door de triosonates van de Italiaanse violist-componist Corelli, en dat laat zich horen. Afscheid dus, maar in majeur.

Gli Incogniti:
Amandine Beyer & Alba Roca (barokviool), Baldomero Barciela (bas viola da gamba), Francesco Romano (teorbe) & Anna Fontana (klavecimbel)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?