Glass Animals

pop / rock / song
ma23.03.15

VOOR FANS VAN ALT-J, MASSIVE ATTACK EN WILD BEASTS

Drie jaar geleden sleutelde geneeskundestudent Dave Bayley aan Glass Animals' eerste songs. Het resultaat was een prachtig hoopje ambient electronica dat hij Golden Antlers doopte, ergens in een wereld tussen Anthony & The Johnsons en James Blake geworpen.

In de late lente van 2012 bloesemde de eerste echte single en een jaar later tekende de band bij Paul Epworth’s Wolf Tone label. Epworth (Adele, Bloc Party, Florence + The Machine) stond mee achter de knoppen voor ZABA, het debuutalbum van Glass Animals dat tevens een van de strafste debuten van 2014 zou worden. ZABA neemt je mee naar een wildernis vol Kanye Wests, Nina Simones en the Velvet Undergrounds. Nummers als ‘Flip’, ‘Pools’ en ‘Gooey’ vervullen hun rol als gids met verve.

Clash Magazine en NME zijn het eens wanneer ze 8 volle punten over hebben voor de plaat. The Line Of Best Fit geeft ze zelfs een 9 op 10 als "one of the strongest debut albums of the year". Ze openden begin 2014 voor St.Vincent en zorgden enkele maanden later zelf voor een uitverkochte Ancienne Belgique. Dat optreden kan je hier trouwens integraal herbekijken.

i.s.m. Democrazy vzw

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?