Gisela João

wereld / flamenco / fado
vr06.03.15

GISELA JOÃO

Gisela João wordt dé fadista van de 21ste eeuw genoemd. Haar eponieme plaat in 2013 betekende een mijlpaal in de hedendaagse fado. De zangeres graaft diep in de wortels en de ziel van het genre. De meeste liederen zijn ouder en heeft Amália Rodrigues nog vertolkt. Een persoonlijk eerbetoon dus, en een geloofsbelijdenis in de traditionele fado.

Uit liefde voor het genre, besloot Gisela João na haar studies in Porto te verhuizen naar de oude, multiculturele wijk Mouraria in Lissabon, waar de fado ontstond. Eenzaam en armoedig, vreesde ze zoals vele fadista’s van het noorden niet aan de bak te komen. Maar ze zette door en trad steeds vaker op in de grote fadohuizen. Zo kreeg ze een kans in de Club Lux van acteur John Malkovich.

Van het underground circuit van Porto’s fadohuizen tot op de internationale podia heeft ze met haar expressie en diepe stem het publiek weten te bekoren. Gisela João is ongetwijfeld de start van een grootse internationale loopbaan, mede dankzij haar sublieme begeleiders, waaronder Ricardo Parreira op guitarra portuguesa.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?