Foyer Soiree: Daan Vandewalle

ingetogen, krachtig
klassiek
ma20.11.17

36 variaties en een kleine revolte

Met The People United Will Never Be Defeated (1975) componeerde Frédéric Rzewski een magistraal pianowerk. Met behulp van het klassieke repertoire, minimalisme en jazz creëerde hij maar liefst 36 variaties op het Chileense verzetslied El pueblo unido jamás será vencido.

Het is caleidoscopische boodschap waar je stil van wordt, al zeker als een pianist zo virtuoos als Daan Vandewalle ze bezorgt.

It is no exaggeration to say that The People United is as great a work of musical art as the Goldberg and Diabelli Variations. And it is no exaggeration to say that Vandewalle’s performance was a once-in-a-lifetime experience.

The Brooklyn Rail​​

Frederic Rzewski
Componist en pianist Frederic Rzewski is een Amerikaan met Poolse roots, die ondertussen al een tijdje in België verblijft. Zowel in zijn sociaal engagement als in zijn muziek, die vaak uit improvisatie groeit, is vrijheid een sleutelwoord.

¡El pueblo unido jamás será vencido!

'Een verenigd volk zal nooit worden verslagen.' Het is de eerste regel van het meest bekende strijdlied van het linkse verzet in Zuid-Amerika. Het werd in 1973 geschreven door de Chileense dichter Sergio Ortega voor de groep Quilapayún. De directe aanleiding was de staatsgreep van Augusto Pinochet tegen de linkse volksfront van President Salvador Allende.

In het kader van

Foyer Soiree

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?