Foyer Matinee: Tuur Florizoone en Didier Laloy

jazz
overdag
zo15.03.15

TWEE ELKAAR AANVULLENDE MEESTERS OP ACCORDEON

Geef deze twee muzikanten een accordeon, en ze maken je dag goed. Wat kan je meer wensen op deze knusse zondagvoormiddag? Tuur Florizoone en Didier Laloy brachten in duo een plaat uit waar ze hun invloeden uit de jazz, klassiek en wereldmuziek opkloppen tot een luchtig en uiterst smakelijk baksel.

Tuur Florizoone is van vele markten thuis. Met een achtergrond zowel in jazz als klassiek speelde hij al in formaties als Tricycle, Mixtuur en Horbacewski-Florizoone-Massot. Ook de aangrijpende soundtrack van de film 'Aanrijding in Moscou' kan hij op zijn conto schrijven. Hij neemt de chromatische accordeon voor zijn rekening, waarbij zijn uitstekend gevoel voor ritme en melodie primeert.

De diatonische accordeonist Didier Laloy heeft een honger naar verrassingen, en dat zal je ook als publiek geweten hebben. Als een van de drukst bezette muzikant van ons land speelde hij al bij bands als Tref, Samurai, Urban Trad,... waar hij geen onderscheid schijnt te kunnen maken tussen zijn liefde voor wereldmuziek, jazz en pop-rock. Ook in eigen projecten als S-Tres, Nonsens en Pôz valt vooral zijn harmonisch gevoel voor klankkleuren op.

Het resultaat van de samenwerking tussen deze twee heren van het knoppenrijk is een meeslepend totaalpakket van stijlen en emoties. Nostalgisch en vernieuwend, triest en opbeurend, intiem en onstuimig,... alles wat een hart verlangt.

Dit concert behoort tot Foyer Matinee, een reeks aperitiefconcerten op de derde zondag van de maand tijdens de bloemenmarkt.

In het kader van

Foyer Matinee

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?