Foyer Matinee: Tom Van der Schueren

klassiek
zo20.10.13

FOYER MATINEE: TOM VAN DER SCHUEREN (PIANO)

De Gentse pianist Tom Van der Schueren opent de nieuwe reeks Foyer Matinee in de Handelsbeurs met muziek van Mozart en Beethoven. Met de foyer als gezellig decor geniet je van een sfeervol concert en een aperitief. Ideaal voor wie na de bloemenmarkt nog een muzikaal uitstapje op de Kouter wil maken.

Voor deze eerste editie speelt Van der Schueren Mozarts 12 variaties op ‘Altijd is Kortjakje ziek’.

Tom Van der Schueren werd geboren in 1973 en studeerde piano aan het Conservatorium/School of Arts in Gent bij Claude Coppens en Daan Vandewalle. Zijn interesse voor zowel muziek als theater leidde hem naar het NTG waar hij als muzikant en componist zijn medewerking verleende aan tal van producties (Masterclass, The Rocky Horror Show, God van Morgen,…). Hij was muziekdirecteur van The Cockroach Company van 1999 tot 2001 in Kaapstad en gastdocent improvisatie en theatermuziek aan de universiteiten van Kaapstad en Stellenbosch. Als pianist werkte hij mee aan ‘Merlin, oder das wüste Land’ in een regie van Johan Simoens voor de Ruhrtriënnale in Essen.

Naast theater is hij ook werkzaam voor televisie en werkt hij als componist en muzikant voor het productiehuis Woestijnvis. Als improvisator is hij sinds 1997 verbonden aan de Universitaire filmclub Filmplateau, en sinds 2011 tevens aan KASKcinema, waar hij de stille films van pianobegeleiding voorziet.

Dit concert maakt deel uit van Foyer Matinee, een reeks aperitiefconcerten in de Handelsbeurs tijdens de bloemenmarkt elke derde zondag van de maand. Een aperitief is in de ticketprijs inbegrepen. Kinderen onder de 12 jaar krijgen gratis toegang.


In het kader van

Foyer Matinee

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?