Foyer Matinee: Sara Salvérius (cd-release)

wereld
overdag
zo27.09.20

Pakkende solo op accordeon

Naast avonturen met o.a. Olla Vogala, Aranis en Chansons Tryptique trad accordeoniste Sara Salvérius in 2018 solo naar buiten met een gelauwerd en uiterst emotioneel debuut Trapped in Sight. Ze kroop weer in haar pen en presenteert Equinox als vervolg.

Een bundel van licht

Salvérius schreef haar eerste soloplaat naar aanleiding van de zelfmoord van haar zus. De cd werd warm onthaald en Klara vermeldde hem als een van de opvallendste van 2018. In Equinox laat ze horen hoe verdriet en gemis een plaats kregen in haar leven, zonder dat ze allesoverheersend zijn. 

Twee keer per jaar staat de zon loodrecht boven de evenaar. Tijdens die equinox zijn de dag en de nacht overal ter wereld even lang. Het staat op de plaat symbool voor de overgang van een droevige periode naar een tijd waar er meer licht is.

Mooi, melancholiek, meeslepend, intiem, gepassioneerd, en met melodieën die bij je blijven. Equinox is een licht verslavend plaatje dat me bijna te kort duurde.

Het zijn stuk voor stuk mooie, erg orkestrale en verhalende nummers geworden. Het accordeon klinkt alsof je naar een orgel zit te luisteren in een gotische kerk. Soms majestueus, dan weer ingetogen stil.

S. Vanderaspoilden over Trapped in Sight

Programma

Foyer Matinee is een reeks van aperitiefconcerten in de foyer op de derde zondagmiddag van de maand. Telkens spelen muzikanten een intiem akoestisch concert.
Sara Salverius (accordeon)

Dit is een concert met beperkte beperkte capaciteit én mondmasker. Met welke zaken moet je nog rekening houden? Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs.

Locatie

Handelsbeurs Concertzaal

In het kader van

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?