Foyer Matinee: Romina Lischka & Sofie Vanden Eynde

klassiek
overdag
zo18.12.16

ASCESE VERSUS RUMOER

Tous les matin du monde, Pascal Quignards prachtige roman uit 1991, brengt het leven van de introverte gambaspeler Sainte Colombe. De ascetische man staat er tegenover zijn virtuoze leerling, de op succes beluste Marin Marais.

Beiden waren grootmeesters op viola da gamba. Romina Lischka en Sofie Vanden Eynde brengen ode met En Suite.

TERUG NAAR TOEN

‘In het voorjaar van 1650 stierf madame de Sainte Colombe. Ze liet twee dochtertjes achter van twee en zes jaar oud. Monsieur de Sainte Colombe was ontroostbaar na de dood van zijn vrouw. Bij die gelegenheid componeerde hij Le Tombeau des Regrets.’

Zo opent Quignards zijn boek. De muziek en levens van deze figuren, verbonden door hun hartstochtelijke passie voor muziek, beroert vandaag nog steeds.

KLINKT ALS

‘Verbluffend hoe twee instrumenten een zo rijke en subtiele wereld van dans, klankrijkdom, verbeelding en emoties kunnen oproepen. Sfeervolle, rijk gedetailleerde opname ook!’, vond Klara, die Lischka en Vanden Eynde beloonde met de prijs van Beste Vlaamse Klassieke Cd van 2015.

Zondagvoormiddag, 11 uur. Eerst wat gekuierd tijdens de wekelijkse bloemenmarkt op de Kouter. Dan de Handelsbeurs in. Muziekliefhebbers allerhande zoeken het beste plekje uit. En dan: muziek, tot de laatste tonen klinken. Weer een geslaagde Foyer Matinee.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?