Foyer Matinee: Rick Stotijn (Contrabas) & Hans Eijsackers (Piano)

klassiek
zo17.01.16

Der Kontrabaβ

Klassiek repertoire voor contrabas en piano: quasi onvindbaar, maar het bestaat. Contrabassist Rick Stotijn laat je er met zijn vaste pianist Hans Eijsackers mee kennismaken. Ook solo laat Stotijn zich gelden, met prachtig werk van Luciano Berio op kop.

‘Kunt u mij vertellen waarom een volwassen man van midden in de dertig, namelijk ik, zou moeten leven met een instrument dat een constante belemmering voor hem vormt ? Menselijk, sociaal, seksueel, in het verkeer, en muzikaal niets anders dan een handicap.’ Een typerend citaat uit de maalstroom aan gedachten van het hoofdpersonage uit Der Kontrabaβ van Patrick Süskind.

In deze meesterlijke novelle is een gefrustreerde orkestmuzikant aan het woord. Zijn instrument krijgt de volle lading voor alles wat mis loopt.

Deze vraag zal de succesvolle contrabasvirtuoos Rick Stotijn zich nooit stellen. Hij geeft les aan de conservatoria van Amsterdam en Düsseldorf, inspireert menig componist tot het schrijven van nieuw werk, is curator van een eigen reeks in het Amsterdamse Concertgebouw en heeft een concertkalender waarvan elke solist dromen kan.

Zondagvoormiddag, 11 uur. Eerst wat gekuierd en een kleurige ruiker gekocht tijdens de wekelijkse bloemenmarkt op de Kouter. Dan de Handelsbeurs in. Met een glaasje schuimwijn in de hand zoeken muziekliefhebbers allerhande het beste plekje uit. En dan: muziek. Tot de laatste tonen klinken. Weer een geslaagde Foyer Matinee.

In het kader van

Foyer Matinee

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?