Foyer Matinee: Philippe Thuriot (Accordeon)

klassiek
zo18.05.14

Het laatste concert van Foyer Matinee belooft heel bijzonder te worden. Op het programma staan de Goldbergvariaties van Bach in een schitterende vertolking door accordeonist Philippe Thuriot.

De Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach rekent men tot de belangrijkste klavierwerken van de achttiende eeuw. Goldberg was een leerling van Bach en beschermeling van Graaf von Keyserlingk. De graaf leed aan slapeloosheid en bestelde de aria met variaties om op een zinnige manier zijn slapeloze tijd te verdrijven. Goldberg speelde ze op klavecimbel achter een gordijn in zijn kamer. Passie, vreugde, blijdschap, melancholie, verdriet, eenzaamheid… voor iedere emotie had Bach een bijpassende variatie.

Deze keer hoort u de Goldbergvariaties dus niet op klavecimbel of piano. Maar Philippe Thuriot geeft ze op accordeon een nieuwe dimensie.

Dit concert maakt deel uit van Foyer Matinee, een reeks aperitiefconcerten in de Handelsbeurs tijdens de bloemenmarkt elke derde zondag van de maand. Kinderen onder de 12 jaar krijgen gratis toegang.

In het kader van

Foyer Matinee

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?