Foyer Matinee: Osama Abdulrasol Trio

wereld / flamenco / fado
zo19.01.14

Osama Abdulrasol en Lode Vercampt komen elkaar al jaren tegen op verschillende podia, in verschillende bezettingen. Ze speelden lange tijd vast samen in Tri a Tolia. De twee virtuozen verkennen de grenzen van qanun ( oosterse zither) en cello en weven zo een ingetogen klanktapijt waar oost en west ragfijn in elkaar overlopen. Voor dit concert werken ze samen met zangeres Helena Schoeters, die haar virtuoze en heldere sopraanstem toevoegt aan hun fascinerende mix van klanken en samen met hen een nieuwe muzikale wereld creëert.

Osama Abdulrasol werd geboren in Babylon (Irak). Hij is muzikant, componist, producer en visual artist. Osama speelt gitaar en ud, maar het is vooral op de qanun dat hij zowat overal in België en Europa te zien en te horen is. Hij werkte o.a. samen met Dirk Brossé, Goran Bregovic, Tom Robinson, Wannes van de Velde, Oblomow Lula Pena en Arifa. Osama Abdulrasol kreeg de Cultuurprijs van de Stad Gent 2013.

Lode Vercampt is klassiek geschoold cellist, maar is niet tot één bepaalde muzikale stijl te beperken. Hij werkte in het verleden o.a. samen met Il Novecento, Prima La Musica, Gorki, radioKUKAorkest, Christian Mendoza en speelde in tal van muziektheaterproducties van LOD, Het Paleis e.a.

Helena Schoeters is klassieke sopraan, maar vertoeft even graag buiten de grenzen van de klassieke wereld. Ze specialiseert zich met haar vaste duo Helena & Axelle in het Spaanse en Franse liedrepertoire. Ze werkte in het verleden o.a. samen met muziektheater Transparant.

Dit concert maakt deel uit van Foyer Matinee, een reeks aperitiefconcerten in de Handelsbeurs tijdens de bloemenmarkt elke derde zondag van de maand. Kinderen onder de 12 jaar krijgen gratis toegang. Aperitief is inbegrepen in de prijs.

In het kader van

Foyer Matinee

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?