Foyer Matinee: Hovanissian & Gultekin

wereld / flamenco / fado
zo22.05.16

TRADITIONELE MELODIEËN EN EIGEN WERK

Vardan Hovanissian en Emre Gültekin verweven als geen ander melancholische klanken van de Armeense duduk met virtuoos snarenwerk op tambur of saz.

Wat tien jaar geleden begon als een muzikaal zielsverbond, resulteerde in een eerste duoalbum Adana. Spendeer je zondagochtend in een klankenbad waarin de ziel van Armenië en Turkije ligt vervat.

'Reconciling two vibrant musical cultures on a sensitive anniversary. The playing is exquisite, the mood contemplative and nostalgic, drawing on folk melodies, poems and original pieces celebrating miners and murdered journalist Hrant Dink. High Class.' The Guardian/The Observer

HOVANISSIAN

De Armeen Vardan Hovanissian is een meester op de duduk, een dubbelrietinstrument dat tot de traditionele Armeense houtblazers wordt gerekend.

Hij tourde met tal van vruchtbare samenwerkingen de wereld rond, vertrekkende van de traditionele Armeense muziek. Maar evengoed slaat hij bruggen naar muziek uit nabijgelegen regio’s als Turkije en Syrië, naar Europese folk en jazz.

GÜLTEKIN

Emre Gültekin ontdekte muziek en poëzie via zijn vader, Lütfü Gültekin, een bard wiens composities een belangrijke rol spelen in het Turkse folk- repertoire. Hij volmaakte zich op de saz, een langhalsluit.

Op de lijst met zijn muzikale projecten staan er zowel samenwerkingen met grote namen als Malick Pathe Sow en Goran Bregovic als zijn familieproject Gültekinler als het componeren van filmmuziek.


In het kader van

Foyer Matinee

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?