Foyer Matinee: Heleen Van Haegenborgh & Christian Mendoza

klassiek
zo21.02.16

TUSSEN JAZZ EN BACH

composities van Bach/Kurtág en eigen werk (quatre mains)

Dit duo van jazzpianist Christian Mendoza en pianiste Heleen Van Haegenborgh is een project tussen hedendaags, klassiek en jazz. Vanuit Kurtágs transcripties van muziek van Bach voor piano-vierhandig kwam de inspiratie om eigen muziek te maken, een mix van composities en improvisaties.

De muziek van de Gentse pianiste Heleen Van Haegenborgh schippert ergens tussen minimalisme en hedendaagse muziek. Bij El Negocito Records verscheen onlangs Signaux + Regina, waarop ze een dialoog laat horen tussen geprepareerde piano en misthoorns. Jazzmuzikant Christian Mendoza is met zijn vele avontuurlijke projecten en eigen kwintet al lang geen onbekende meer in de Belgische jazzscène. Ook hij toetst graag de raakvlakken af van jazz en andere muziekgenres. Een samenwerking tussen de twee stond dus in de sterren geschreven.

Op vraag van het Drongense festival Muziek in de Kleurfabriek gingen ze in de zomer van 2015 voor het eerst samen achter het klavier zitten. Kurtágs Bachbewerkingen vormden het uitgangspunt. Deze muziek bleek hen als duo te bevallen en te inspireren voor het maken van gezamenlijke composities.

Zondagvoormiddag, 11 uur. Eerst wat gekuierd en een kleurige ruiker gekocht tijdens de wekelijkse bloemenmarkt op de Kouter. Dan de Handelsbeurs in. Met een glaasje schuimwijn in de hand zoeken muziekliefhebbers allerhande het beste plekje uit. En dan: muziek. Tot de laatste tonen klinken. Weer een geslaagde Foyer Matinee.

In het kader van

Foyer Matinee

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?