Foyer Matinee: Didier Laloy & Kathy Adam

wereld / flamenco / fado
zo20.03.16

ELEGANTE RITMES, STILTES EN GERUIS

Een zondagochtend waar de heldere klank van de diatonische accordeon versmelt met de brede boogstreken van de cello. Didier Laloy en Kathy Adams zijn beide meester in hun vak. Al meer dan 15 jaar komen ze elkaar tegen op podia over heel Europa, o.a. bij de Waalse folkband Panta Rhei. Nu vonden ze elkaar voor het eerst in een duo. Met Belem begeven ze zich met vaste tred op het speelvlak tussen intieme kamermuziek, volkse speelsheid en harmonieuze jazz.

Didier Laloy wordt sinds enkele jaren beschouwd als actieve vernieuwer van de diatonische accordeon in Europa. Zijn geruststelling op het podium en vertrouwdheid binnen een breed aantal muziekgenres maken van hem een zeer gevraagde muzikant. Muzikale projecten omvatten zowel 'S-Tres / version originale' met eigen composities tot intense kruisbestuivingen met 'Didier Laloy invite...s' en een mooie samenwerking met Tuur Florizoone.

Na 20 jaar op podium heeft ook Kathy Adam er al een heel gevarieerd parcours opzitten. Naast haar leven als klassieke muzikante (Quatuor Thaïs, Brussels Philharmonic, Vlaamse Opera), werkt ze regelmatig aan de zijde van o.a. oudspeler Karim Baggili, jazzpianist Diederik Wissels en gitarist Olivier Louvel. Ook in de theater- en danswereld zette ze al tal van samenwerkingen op.

Zondagvoormiddag, 11 uur. Eerst wat gekuierd en een kleurige ruiker gekocht tijdens de wekelijkse bloemenmarkt op de Kouter. Dan de Handelsbeurs in. Met een glaasje schuimwijn in de hand zoeken muziekliefhebbers allerhande het beste plekje uit. En dan: muziek. Tot de laatste tonen klinken. Weer een geslaagde Foyer Matinee.In het kader van

Foyer Matinee

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?