Flying Horseman (CD-release)

pop / rock / song
wo25.11.15

DUISTERE POËZIE IN EEN NIEUWE PLAAT

Met hun vierde album duiken gitarist Bert Dockx en de zijnen opnieuw resoluut de nacht in. Atmosferische blues, gotische Americana en claustrofobische post-punk komen kolkend samen.

Voor Flying Horseman is dit een eindeloze zoektocht die leidt naar zingeving, loutering en liefde in een ontregeld bestaan. Ze blijven even com­promisloos, maar breien wel een nieuw hoofdstuk aan hun unieke verhaal.

Met Wild Eyes (2010), Twist (2012) en City/Same City (2013) veroverde Flying Horse­man veel harten, zowel bij de pers als bij het publiek. Voor de vierde telg Night Is Long gingen ze voor de derde keer op rij in zee met producer Koen Gisen, immer garant voor een rijke, veelgelaagde luisterervaring.

Dockx’ don­kere geladen stem, de sirenen­zangen van de zusjes Loesje en Martha Mathieu, alle ingredi­ënten zijn bij dit Antwerpse sextet aanwezig voor een uit­stap in pure poëzie. De lo-­fi muzikale begeleiding creëert een kleurrijk en grillig landschap waarin de songs perfect tot hun recht komen. Denk aan Bonnie Pe Billy, Bill Callahan en The Velvet Underground.

SUPPORT: NIVE & THE DEER CHILDREN (BELGISCHE CD-RELEASE)

Zacht bruisende vertelsels, folky ukeleleklanken en een warme stem, dat is Nive Nielsen ten voeten uit. Deze Groenlandse legde al een opmerkelijk parcours af, geruggesteund door een resem indrukwekkende muzikanten als Howe Gelb en John Parish (PJ Harvey, Eels, Tracy Chapman). Na debuut Nive sings! in 2009 volgt nu het album Feet First, dat al reizend tot stand kwam in landen als Groenland, Denemarken, Engeland, Amerika en ook België. Op 27 november komt het uit bij Glitterhouse / Tuttu Recordings.

Nielsen neemt duidelijk haar tijd om nummer te laten rijpen en verrast te worden. Met kleinnoden over liefde, koffie en rendieren brengt ze in de Handelsbeurs een indieset met elfachtige trekjes. Dit doet ze samen met haar voornamelijk Belgische band The Deer Children.


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?