Fasil met Nev

aanstekelijk
wereld
vr15.11.19

Dit concert vindt plaats in de Handelsbeurs Concertzaal

Al tien jaar lang verhuist tijdens het Istanbul Ekspres Festival de muzikale broeihaard van Istanbul naar Gent. De Centrale en de Handelsbeurs presenteren dit jaar een extra feestelijke editie. De meest memorabele artiesten van de voorbije tien jaar keren terug naar Gent om weer het beste van zichzelf te geven. Welkom!

Eet, zing en dans

Tijdens de Ottomaanse periode weerklonk fasıl in Turkse paleizen en gegoede huizen. Tegenwoordig is deze lichte klassieke muziek vooral te horen in Istanbulse restaurants. Want geen fasil zonder rakitafel. Op de fasilavond van Istanbul Ekspres treedt Nev aan, bekend van zijn vernieuwende sound die hem populair maakt bij zowel het Turkse als het niet-Turkse
publiek.

Ook live staat Nev garant voor heel wat animo. In 2011 kreeg hij de prijs van ‘Beste klassieke zanger’ op de prestigieuze Altın Kelebek Awards, het Turkse equivalent van de Grammy’s. Op zijn fasilconcert geniet je traditiegetrouw van heerlijke mezze en raki – oftewel Turkse hapjes en de nationale Turkse drank. De plaatsen zijn beperkt, dus reserveer tijdig.

i.s.m. De Centrale

Progamma

Timetable

19u00 Deuren bar 
19u30 Mezze met achtergrondmuziek
21u00 Aanvang Nev
24u00 Vermoedelijk einde 

Bir Nev’i Alaturka
Nev (gitaar, zang), Yaşar Kadirbaş (drums), Serkan Göl (basgitaar), Yunus Tulgar (klavier), Mustafa Murat Gökdere (klarinet), Onur Şengül (kanun)
Festivalpas + T-shirt = € 45

Met een festivalpas kan je naar alle concerten buiten de fasil op vrijdag.

Ter gelegenheid van tien jaar Istanbul Ekspres krijg je hierbij een t-shirt aangeboden. Koop je online een festivalpas, dan ontvang je een t-shirt voucher via mail. Hiermee kan je je t-shirt afhalen aan de avondkassa.

In het kader van

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?