Eva De Roovere & The Whodads

pop / rock / song
vr16.05.14

Haar debuut De Jager dateert intussen al van 2006, maar Eva De Roovere slaagde erin om van bij het begin in ieders hoofd te blijven steken. Het nummer ‘Fantastig Toch’ is daar het levendige voorbeeld van. De remix naar ‘Slaap Lekker’, samen met Diggy Dex, bevestigde de kracht van het nummer.

Daarna volgden Over & Weer (2008), waarop ze samenwerkte met Piet Goddaer (Ozark Henry), en Mijn Huis (2011). In 2013 bracht Eva De Roovere met Viert haar vierde soloalbum uit, waarvan de aanstekelijke singles ‘Dagen van niets’ en ‘Hoe zou het zijn’ misschien al in je gedachten zijn blijven hangen.

Eva De Roovere stelt haar cd Viert voor met een tournee door Vlaanderen, waarbij ze uiteraard ook de Handelsbeurs aandoet. Om de feestelijkheid nog op te drijven, laat ze zich omringen door The Whodads.

Voor wie het niet zou weten: The Whodads is zowat het droomorkest van Vlaanderen, met muzikanten uit verschillende topbands. Vervaardigd uit het beste Fender-metaal, Tijuana-koper en afgesleten Hammond-hout, brengen ze al twintig Gentse Feesten lang hulde aan de parels uit de surf, mambo, latin, jazz, … Op het podium zie je Tom Callens (Lady Linn & her Magnificent Seven), Steven Janssens (Mark Lanegan en Mauro Pawlowski) en ook muzikanten die speelden met Trixie Whitley, Ozark Henry, enz.

Het wordt met andere woorden een swingend feest, aangekleed in stijlvolle kostuums. Naast de nieuwe nummers worden vanzelfsprekend de bekende werken van stal gehaald. Meezingen mag, stilstaan is nagenoeg onmogelijk.

Eva De Roovere schrijft tussen de opnames en concerten door ook poëzie. Haar debuut Positron werd uitgegeven door Poëziecentrum. Het is "een gedichtenbundel over verloren dagen, maskers, woestijnen en schaamhaar. Deze keer niet gezongen." Met je ticket kan je een exemplaar van de bundel afhalen in het Poëziecentrum voor € 15 i.p.v. € 17,5.

"De Roovere schrijft mooi introspectief singer-songwritermateriaal, vaak slechts schijnbaar luchtig, en mikt met liedjes als Geen zorgen meer, Dagen van niets en Brekend glas toch ook slim en met succes op de radio." (Lees de volledige recensie op gva.be)


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?