Ensemble Nevermind

klassiek
wo21.10.15

DE SLAG TUSSEN BACH EN TELEMANN

Telemann was in de 18de eeuw van een even groot kaliber als Madonna vandaag is. Zijn Parijse Kwartetten floreerden in alle Europese salons. Een eeuw later duwde de Bach­ revival hem ten onrechte in een ver­geethoekje.

Tijd om die twee met elkaar te meten. De Parijse twintigers van Nevermind trekken ten strijde en brengen barok met vernieuwde energie.

Het concerto in de stijl van Vivaldi, de dans à la Lully, de fuga op zijn Buxtehudes: Tele­mann maakte een funky fusion van de nationale stijlen en keek tegelijk al vooruit naar de galantere muziek van de toekomst. Het publiek was er zot op. Ook Bach bleef niet onberoerd. Hij was een van de vaste abonnees van Telemanns uitgaven.

Ook Nevermind is fan. Met hun aan Van Gogh ontleende credo ‘er is niets artistiekers dan het liefhebben van mensen’ stellen zij zowel virtuoos speelplezier als vriendschap voorop. Dat overtuigde alvast op het Van Wassenaer Concours in 2014 en zal ook in de Handelsbeurs frisse vertolkingen opleveren.


Ensemble Nevermind
Anna Besson (traverso), Louis Creac’h (viool), Robin Pharo (viola da gamba), Jean Rondeau (klavecimbel)

Dit concert maakt deel uit van het abonnement ‘club barok’.

Om de kamermuziek uit die tijd in gepaste omstandigheden te laten klinken, wordt de concertzaal omgetoverd tot een ‘Club Barok’, een gezellig salon met tafeltjes en ongenummerde stoelen.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?