Enrico Rava New Quartet: 'Wild Dance

jazz
wo04.05.16

THE ITALIAN WAY

Wie zijn de grote spelers binnen de Italiaanse jazz? Aldo Romano, Stefano Bollani, Enrico Pieranunzi en trompet­tist Enrico Rava natuurlijk. Rava is een wandelende jazz­encyclopedie met oor voor op­komend talent. In de Handelsbeurs stelt hij zijn nieuwe kwartet én album voor.

Rava’s muzikale loopbaan startte op trombone, maar na het horen van Miles Davis schakelde hij over op trompet. Aanvankelijk vond hij zijn gading bij avant­garde figuren als Steve Lacy en Peter Brötz­mann, om uiteindelijk elders te belanden. Na al die jaren blijven zijn fraaie trompet­klank en tintelende lyriek zijn grootste troeven; hij wordt niet voor niets de Italiaanse Chet Baker genoemd.

Muziek houdt je fris, en Rava is duidelijk nog niet aan stoppen toe. Door zijn scherpe inzicht gaf hij de toen nog piepjonge Bollani zijn eerste kansen. Met gitarist Francesco Diodati, bassist Gabriele Evangelista en drummer Enrico Morello haalt hij nu nog meer nieuwbakken talent aan boord. Tijdens dit concert zie je dus niet alleen een van de eminenties van de Europese jazz aan het werk, maar krijg je meteen ook een glimp van een Italiaans gekleurde toekomst.

Enrico Rava (trompet), Francesco Diodati (gitaar), Gabriele Evangelista (contrabas), Enrico Morello (drums)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?