Eliza Rickman / The Colorist Orchestra & Howe Gelb

aanstekelijk, ingetogen
pop / rock / song
di30.04.19

Lees meer over deze samenwerking en de eerste release

The Colorist Orchestra & Howe Gelb

The Colorist heeft een even simpel als geniaal uitgangspunt. Met zelfgemaakte instrumenten en een fascinatie voor nieuwe registers en klankkleuren werken ze samen met telkens andere artiesten, zoals o.a. Emiliana Torrini (foto's) en Lisa Hannigan. Bestaande songs kleu­ren ze eigenzinnig opnieuw in. 

Dit nieuwe project met cultfiguur en americana-troubadour Howe Gelb belooft iets bijzonders te worden.

Howe Gelb

De Amerikaanse Howe Gelb is moeilijk onder één noemer te vatten. Zijn muziek zweeft tussen americana en lo-fi, rock, folk, blues, noise en jazz. Hij staat bekend van Giant Sand en tal van (solo)projecten en spin-offs als OP8, Giant Giant Sand, The Band of Blacky Ranchette en Arizona Amp and Alternator. 

Gelb is bediend van een rauwe vertelstem en een sprekend charisma. Eerdere samenwerkingen lopen van Vic Chesnutt en Bonnie Prince Billy tot Isobel Cambell en PJ Harvey.   

Eliza Rickman and strings | Indie folk, baroque pop

De Amerikaanse Eliza Rickman zet de avond in. Ze dwaalt rond in het spectrum van de singer-songwriters, zichzelf nog het best omschrijvend als “the Disney princess who’s been through some shit.”

Rickman is niet bang van enige dramatiek, getooid in Victoriaanse kledij en met een collectie opgezette vogels in het haar. Voeg daar haar karakteristieke toy piano en een arsenaal aan onconventionele instrumenten aan toe en je krijgt een bizarre en duistere maar smakelijke cocktail. 

Background

Rickmans is een vaste muziekgast op de populaire podcast Welcome to Night Vale, treedt op met de band Rasputina en haar videoclip voor "Pretty Little Head" was de meest succesvolle muziekvideo met crowdfunding in de Kickstarter-geschiedenis.

De afgelopen zeven jaar toerde ze grotendeels solo. In de Handelsbeurs laat ze zich vergezellen door een strijktrio.

Extra info

20u15 Eliza Rickman & strings
Eliza Rickman (zang, autoharp, toy piano, ukelele, glockenspiel), strijktrio met Greg Allison op viool
21u45 The Colorist Orchestra & Howe Gelb
Howe Gelb (zang, gitaar), Kobe Proesmans (houten drums, orkestrale percussie), Aarich Jespers (flapamba, angklung, spaak en melodische percussie), Sep François (melodische percussie, hammered mbar), Wim De Busser (vleugelpiano, geprepareerde piano, keys), Tim Vandenbergh (contrabas, elektrische bas), Gerrit Valckenaers (basklarinet, stenen, spiegels, glazen bokalen, elektronica), Jeroen Baert (viool), Karel Coninx (altviool) & Jo Francken (sound wizard)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?