Drums Are For Parades

pop / rock / song
za21.04.12

Speciaal voor Record Store Day komen Drums Are For Parades spelen met een exclusieve RSD-release van hun EP IMPERIVM onder de arm. Het gaat om een collectors picturevinyl limited edition, uitgebracht op het Musicmaniarecords label. En ze brengen een klad guestzangers mee die ook op deze plaat spelen!

Drums Are For Parades stellen hun plaat voor tijdens een uniek concert in de Handelsbeurs en dit in het kader van Record Store Day, de jaarlijkse dag van de alternatieve platenzaak. Musicmania brengt een exclusieve vinyl versie van deze plaat op de markt. Op 21 april zullen overdag signeersessies en akoestische concerten worden georganiseerd in Musicmania in stores. Apotheose wordt dus gevormd door Drums Are For Parades en hun gastvocalisten in de Handelsbeurs.

Het Gentse trio Drums Are For Parades, dat is Wim Reygaert (gitaar/stem), Piet Dierickx (drums/stem) en David Dumont (gitaar). In 2007 bundelden ze de krachten om luid, agressief, maar vooral ook heel melodieus en groovy muziek te maken. Ze boren verschillende stijlen als heavy metal, hardcore, punk en noiserock aan en mixen ze tot een uniek geheel.

Eind 2011 bracht de band single 'Virgin Powder Part 1' uit. Dit was de eerste track die werd opgenomen in de Ancienne Belgique-studio, en wel met de legendarische 'Silver Surfering Rudeboy' (Urban Dance Squad, Junkie XL) achter de microfoon. De volledige tracklist ziet er zo uit:

 • The Heart is a Drum – DAFP + Tim Vanhamel (Millionaire)
 • Warning – DAFP + Pieter-Paul Devos (Kapitan Korsakov)
 • Hammerang – Hammerang (Papillon (The Subs), Wim Reygaert, Piet Dierickx)
 • Virgin Powder Pt. 1 – DAFP + Silver Surfering Rudeboy (Urban Dance Squad, …)
 • Enjoy Your Psychosis – DAFP + Chris Goss (Masters of Reality)
 • Animal (Fuck Like A Beast) – WASP cover – DAFP + Younes Faltakh (The Hickey Underworld)

 • SUPPORT: MARIA ISN'T A VIRGIN ANYMORE

  Maria isn’t a virgin anymore werd gevormd in het najaar van 2009. Wat begon als een Jam-projectje groeide uit tot een instrumentale post-metal band met een indrukwekkende live-reputatie. In april 2010 werd de eerste self-titled EP gereleased. Na de opnames in 2010 werden nummers meer gelaagd en werd gekozen voor meer uitgedachte songstructuren. MIAVA deelde al het podium met heel wat bands en wierf wat bekendheid binnen het genre. In november 2010 deden ze de support voor Maybeshewill. De tweede EP 'The Fall of Public Man' werd in augustus 2011 uitgebracht bij Dice Industries en later op vinyl bij Music Mania Records.

  “Het ongenoegen of zelfs de woede wordt omgezet in muzikale kopstoten van nummers. Niet zoals een hooligan die wild in het rond stampt, maar als een revolutiestrijder die precies weet wat hij wil en hoe hij het wil bereiken. “

  Cutting Edge.

  "Wij denken bij de muziek van Maria Isn’t A Virgin Anymore direct aan een mix van de stonerrock van Kyuss gemengd met de muziek van Explosions In The Sky op coke. De gitaaraanslagen vliegen rond je hoofd en het is een EP die je enkel maar kan en mag beluisteren met het volume helemaal open."

  Demofarm

  MIAVA plant in 2012 de release van een eerste full-length album.

  Tickets: €17,5 (incl. reservatiekost) / €19

  Voor meer info over cultuurcheques, Guidobon, CJP- of ISIC-korting: klik hier.

  I.s.m. Democrazy

  Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

  Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
  Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

  Kom je wel eens vaker?
  Neem een abonnement

  Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

  Tickets bestellen?