Donder & Sigbjørn Apeland / Carate Urio Orchestra (albumreleases)

jazz
do10.02.22

Donder & Sigbjørn Apeland (albumrelease)

Donder is bezig aan een parcours dat ondanks het lage volume getuigt van onrust. Het trio blijft in beweging, op zoek naar transformaties van hun sound. 

Voor het album #4 gaan ze met de Noorse harmoniumspeler Sigbjørn Apeland op zoek naar een manier om oude tradities en hedendaagse muziek te combineren. Verwacht je aan gelaagde en authentieke kamermuziek met een weelde aan texturen en sferen.

Carate Urio Orchestra (albumrelease)

Joachim Badenhorst verdiende de voorbije 20 jaar zijn strepen in de impro en experimentele jazz scene. Met al even getalenteerde, internationale kameraden verkent hij in Carate Urio Orchestra alle hoeken van de vrije improvisatie. Invloeden van art rock tot noise zorgen voor een boeiend verhaal.

Het nieuwe album Cosmos is er een van nieuwe inzichten, waarvoor Badenhorst ook wat nieuwe bandleden aantrok. Goed voor een andere take op de snedige, broeierige gelaagdheid waar Carate Urio Orchestra in uitblinkt.

Cosmos gaat over een man genaamd Doug, die door de ruimte zweeft op een klein biosfeertje dat verder nog bewoond is door een moeras (het laatst bewaard gebleven moeras in de galaxy) en drie kikkers

foto © Monday Agbonzee Jr

Programma

Donder & Sigbjørn Apeland
Sigbjørn Apeland (orgel, harmonium), Harrison Steingueldoir (piano), Casper Van De Velde (drums), Stan Callewaert (bas)
Carate Urio Orchestra
Joachim Badenhorst (BE / rieten, elektronica, zang), Jeremy Thal (US / Franse hoorn, trompet, narratie), Sean Carpio (IRE / drums), Brice Soniano (FR / contrabas), Simon Jermyn (IRE / elektrische gitaar), Hendrik Lasure (BE / synth)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?