Dona Rosa

aanstekelijk, krachtig
wereld
za25.02.17

LUISTER IN HET DUISTER

Dona Rosa zingt de fado rechttoe rechtaan. Jarenlang leidde ze als blinde zangeres een armoedig bestaan in de straten van Lissabon. Van geliefd volksfiguur groeide ze inmiddels uit tot een van de gekendste fadozangeressen internationaal.

Door het leven getekend dringt ze door tot de kern van de fado. Dat doet ze samen met het publiek in de duisternis. Want wie niet ziet, hoort beter.

DE WEG ERNAARTOE

Dona Rosa’s verhaal lijkt wel een hedendaags sprookje. Toen de Weense tv-producer André Heller in 1999 een fadozangeres zocht, herinnerde hij zich Rosa’s pure stem van op vakantie jaren voordien.

Hij verzette hemel en aarde om haar op te sporen en veranderde daarmee haar leven. Vier albums later toert Dona Rosa nu wereldwijd.

IN DE HANDELSBEURS

Een eenvoudige triangel en een stem, meer had deze fadorots in de branding al die jaren aan de kant van de weg niet nodig. Nu vullen de accordeon, gitaar en percussie haar manier van fado zingen aan en wisselen volledige duisternis en projecties van geheime plaatsen uit Lissabon elkaar af.

Muzikanten

Dona Rosa (zang), Raul Abreu (gitaar), Inês Vaz (accordeon)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?